Германската антимонополна служба предупреди Фейсбук (Facebook), че злоупотребява с пазарната

...
Германската антимонополна служба предупреди Фейсбук (Facebook), че злоупотребява с пазарната
Коментари Харесай

Германия обвини "Фейсбук" в незаконно събиране на потребителски данни

Германската антимонополна работа предизвести " Facebook " (Facebook), че злоупотребява с пазарната си доминация, прехвърляйки потребителски данни от трети източници, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Според ведомството компанията събира в Германия безграничен размер потребителски данни от трети източници, което става при сливане на разнообразни интерфейси, отразяващи се със " Facebook ".

Чрез свързващите звена информацията " се стича " във " Facebook ", там се събира и изследва, даже в случай че потребителят е посещавал други уеб сайтове, уточни ръководителят на службата Андреас Мунт.

Това се случва даже в случай че потребителят не натисне бутона " Харесвам ", само че преглежда уебсайт, който включва тази алтернатива.

През 2016 година Федералната антимонополна работа стартира следствие против " Facebook " по съмнения в нелегално събиране на информация, решението по което се чака най-рано напролет на 2018 година.

Споделянето на данни с приложенията " УотсАп " (WhatsApp) и " Инстаграм " (Instagram), които са благосъстоятелност на " Facebook ", както и с приложения, ръководени от трети компании, е " проблематично ", добавя организацията. Обхватът и профилът на събираните данни нарушава наложителните правила за дискретност на Европейски Съюз, показва Мунт.

Делото се следи деликатно в Германия, където има мощни опасения за поверителността на персоналните данни поради историята на страната с наблюдението от времето на нацисткия и руския режим.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР