Германия затяга мерките срещу Ковид заради покачващия се брой на

...
Германия затяга мерките срещу Ковид заради покачващия се брой на
Коментари Харесай

Германия с много лоша новина за неваксинираните

Германия стяга ограниченията против Ковид поради покачващия се брой на новозаразени. Министърът на опазването на здравето Йенс Шпан разгласи, че е неотложно да се спре достъпът до публични здания на хора без ваксини или непроболедували. Също по този начин тестванията още веднъж стават безвъзмездни, оповестява Българска национална телевизия.

Досега в Германия съвсем на всички места важеше тройното предписание - достъп до културни мероприятия или гастрономията имат хора с ваксина, преболедували или с негативен тест. Твърде постоянно обаче тези правила не се съблюдаваха и се постанова тестванията да отпаднат като опция за достъп, посочи Йенс Шпан на конференция.

Вече се дискутира и по какъв начин по-бързо да се вкара третата бустерна ваксина за всички. Увеличава се и наградата на лекарите за имунизация - вместо 20 евро, те към този момент ще взимат 28 евро плюс 8 евро в допълнение през уикенда. Идната седмица министър председателите на провинциите в Германия и канцлерката Ангела Меркел ще разискват обстановката на специфична среща.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР