Германия трябва да помисли за забрана ученичките да носят ислямски

...
Германия трябва да помисли за забрана ученичките да носят ислямски
Коментари Харесай

След Австрия и Германия обсъжда забрана на ислямските забрадки в училищата

Германия би трябвало да намерения за възбрана ученичките да носят ислямски забрадки. Това съобщи държавният комисар по интеграцията Анете Видман-Мауц във връзка измененията в учебната система в Австрия, подхванати от ръководещите партии в Алпийската република, съобщи ДПА. Парламентът във Виена промени тази седмица австрийския закон за учебното обучение и забрани на възпитаници в началното учебно заведение да покриват главата си по религиозни или идеологически аргументи. Родители, чиито дъщери непрекъснато вървят на учебно заведение със забрадки, ще бъдат глобявани с до 440 евро.

„ Абсурдно е дребни девойки да носят забрадки: множеството мюсюлмани са съгласни с това ", споделя Видман-Мауц за таблоида „ Билд " и добавя, че би трябвало да се обмислят и да подходи с всички ограничения, с цел да се защитят девойките от контрола на родителите.

Няколко нейни съпартийци от християндемократите през днешния ден излязоха със взаимно изказване, в което също приканват за спор за възбраната на забрадките за девойки освен в началното учебно заведение, както е в Австрия, а и за средношколките.

Текстът на австрийската законова корекция гласи, че новата политика служи на „ обществената интеграция на децата според локалните традиции, като пази конституционните полезности и просветителните цели, както и равенството сред половете ".

Общността на ислямската религия в Австрия - мюсюлманска организация, възнамерява да оспори новия закон във висшия съд с претекст, че е дискриминационен. Турция също осъди решението на Австрия като „ дискриминационно " и прикани Виена да спре „ намесата в свободата на религията ". Забраната за покриване на главата не се отнася не се отнася за по-малки шапчици и облекла, носени от еврейски и сикски момчета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР