Германия ще удължи мерките си за ограничаване на пандемията от

...
Германия ще удължи мерките си за ограничаване на пандемията от
Коментари Харесай

Германия се готви да удължи карантината

Германия ще удължи ограниченията си за ограничение на пандемията от COVID-19 до 20 декември, съгласно висши политици и план на предложение, с който разполага Reuters. " Всичко сочи към обстоятелството, че актуалните ограничавания би трябвало да бъдат удължени за известно време след 30 ноември ", сподели финансовият министър Олаф Шолц пред Bild am Sonntag.

В страната е наложена едномесечна " мека карантина " от началото на ноември, с цел да задържи втората вълна на COVID-19, която обхвана огромна част от Европа, само че броят на инфектираните не понижава.

Баровете и заведенията за хранене са затворени, само че учебните заведения и магазините остават отворени. Частните събирания са лимитирани до най-много 10 души от две семейства, като се планува броят им да бъде понижен до 5 души. Засега не е ясно кои от 16-те немски федерални провинции ще поддържат удължаването на карантината.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германия ще изплати 22 милиарда евро на компании и на самонаети...

В идеалния случай ограниченията ще бъдат удължени с 3 седмици, което значи, че ще приключат на 20 декември. " Вълната е разрушена, само че за жалост броят на новите инфекции не понижава. Вместо това отделенията за интензивно лекуване не престават да бъдат затрупани, а броят на умрелите нараства ", споделя водачът на Християнсоциалния съюз (ХСС) Маркус Зьодер пред неделния Bild.

Според него кината, питейните заведения и хотелите ще би трябвало да останат затворени и би трябвало да има възбрана за фойерверки и алкохол в навечерието на Нова година на огромните публични площади.

Канцлерът Ангела Меркел ще се срещне с ръководителите на провинциите на 25 ноември, с цел да разиска дали да наложи спомагателни ограничавания, или да разшири сегашните.



Ако карантината бъде удължена, финансовата поддръжка за засегнатите предприятия ще би трябвало да продължи, само че изплащането на компенсациите (в размер на 75% от изгубените приходи) евентуално ще сътвори проблем с европейското законодателство в региона на конкуренцията. " Но става въпрос за запазване на поминъка, тъй че би трябвало да действаме по прагматичен, небюрократичен и интелигентен метод ", прикани Олаф Шолц.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР