Германия ще се справи тази зима и ще осигури енергийните

...
Германия ще се справи тази зима и ще осигури енергийните
Коментари Харесай

Шолц: Русия вече не е надежден доставчик на енергия

Германия ще се оправи тази зима и ще обезпечи енергийните си доставки макар пресъхването на доставките на съветски газ, от който немската стопанска система е мощно подвластна. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц при показване на пакет от ограничения в поддръжка на германците и фирмите поради високата инфлация. Стойността на ограниченията е 65 милиарда евро, предадоха международните организации.

" Русия към този момент не е благонадежден снабдител на сила. Федералното държавно управление се приготви за това още от началото на годината ", сподели Шолц. Той акцентира, че с помощта на диверсификацията на източниците за доставка и запълването на газовите хранилища страната му е в положение да се оправи с дълготрайно прекратяване на протока от газ през газопровода " Северен поток 1 ".

При представянето на ограниченията Шолц съобщи, че Германия желае да употребява спомагателните облаги, осъществени от някои енергийни компании с помощта на скока в енергийните цени, за облекчение на сметките на немските семейства..

В документа, представящ новия проект за подкрепяне на хората и фирмите, немското държавно управление показва, че ще пледира на европейско равнище за мярка за отчасти взимане на тези спомагателни и непредвидени облаги на енергийните компании, пристигнали от увеличените енергийни цени, само че добавя, че е готово да работи и на национално равнище.

" Производителите се възползват просто от доста високите цени на газа, които дефинират цената на електричеството ", съобщи Шолц.

От пакета от ограничения, който е третият подред, одобряван от държавното управление, 1,7 милиарда евро ще отидат за данъчни облекчения за към 9000 компании, отбелязва Ройтерс.

Пакетът от ограничения бе контрактуван след траяли няколко седмици договаряния в ръководещата коалиция, показва ДПА. При представянето му през днешния ден Омид Нурипор от " Зелените " съобщи, че обединението няма да допусне да бъде разграничена и ще остане солидарна през зимата, в която всеки би трябвало да прояви взаимност. А финансовият министър Кристиан Линднер от " Свободните демократи " съобщи, че ръководещите ще създадат всичко, с цел да се оправи страната с дефицит на сила.

Мерките в пакета включват нов, по-евтин народен билет за публичния превоз, суми от 300 и 200 евро, които ще бъда изплатени еднократно на пенсионерите и студентите, с цел да се оправят те с енергийните цени, увеличение на помощите за възрастните и за тези, които не могат да работят, увеличение на детските надбавки.

Управляващите към този момент се договориха за еднократна сума от 300 евро за работещите, с цел да могат те да се оправят с възходящите енергийни цени.

Правителството също така планува да вкара по-ниски цени за несъмнено базисно равнище на енергийно ползване. В случай то бъде превишено, цената ще се усили за потребителите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР