Германия подготвя затягане на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса.

...
Германия подготвя затягане на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса.
Коментари Харесай

Германия затяга мерките за неваксинирани


Германия приготвя стягане на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид. Утре следва гласоподаване в Бундестага на законопроект, който планува достъп до публичен превоз и до работното място единствено за имунизирани, преболедували и тествани, оповестява БНР.

Заради покачващия се брой нови случаи на инфектирани с Covid-19, новото ръководещо болшинство в Германия предлага прекосяването към работа от отдалеченост. Достъп до работното място ще имат единствено имунизирани, преболедували и хора с негативен резултат от тест, се споделя още в законопроекта.

За първи път се планува ограничението на достъпа до публичен превоз, в това число и градския превоз, което среща сериозна рецензия от страна на профсъюзите.

Ако законопроектът бъде признат, наложително става ежедневното тестване на работещите в опазването на здравето и старческите домове, които не са имунизирани и не са преболедували Covid-19. Обсъжда се и въвеждането на наложителна имунизация за някои специалности.

Сурови санкции се плануват за подправяне на зелени документи или използването им, което да се санкционира с три месеца до пет години отнемане от независимост.

Институтът " Роберт Кох " разгласи в сряда, че равнището, което мери броя на инфектираните с ковид на 100 000 души на 7-дневна осреднена база, е повишен до 319,5 души, достигайки най-високото равнище от началото на пандемията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР