Германия официално се противопоставя на завръщането на Русия във формата

...
Германия официално се противопоставя на завръщането на Русия във формата
Коментари Харесай

Германия официално обяви, че е против връщане на Русия в Г-7

Германия публично се опълчва на завръщането на Русия във формата Г-7, съобщи немският външен министър Хайко Маас в изявление за „ Rheinische Post ”, предава БГНЕС.

Дипломатът акцентира, че повода за изключването на Москва от този формат е анексирането на Крим, както и обстановката в Украйна.  " Докато този въпрос не бъде решен, не виждам никакви благоприятни условия за покана на Русия ", сподели Маас.

Маас обаче похвали руския си сътрудник Сергей Лавров. Той разгласи, че ръководителят на съветската дипломация поредно пази ползите на своята страна, само че постоянно е допустимо да се откри разговор и взаимноизгодно решение с него.

„ Групата на седемте “ (G-7) включва седем стопански развити страни: Съединени американски щати, Германия, Япония, Англия, Франция, Италия и Канада.

През 1998 година форматът се уголемява с присъединението на Русия, само че след анексирането на Крим членовете на клуба отхвърлиха да дойдат на срещата на върха в Сочи и се събраха в Брюксел.

Тръмп приказва за вероятното обновяване на формата G-8 през август тази година. Тогава той сподели, че има намерение да предложения Владимир Путин на срещата на върха на Г-7, която ще се организира в Съединени американски щати през 2020 година

Путин от своя страна означи, че Москва е подготвена за разговор и не изключва възобновяване на формата на Г-8, само че за Русия това не е самоцел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР