В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели

...
В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели
Коментари Харесай

БПЦ за София прайд: Противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност

В деня, когато спомняме своите умряли, ще станем още веднъж очевидци на обществена проява на прегрешението и приемането му като метод на живот, написа в изказването.
Българската православна черква - Българска патриаршия разгласява на уеб страницата си изказване във връзка идния в събота в столицата " София прайд ".

В изказването се отбелязва, че на 22 юни, когато православните християни насочат молитвен вик за своите умряли близки и се молят за упокоението на душите им, за поредна година в София - градът на Божията премъдрост, ще се организира така наречен София прайд. В деня, когато спомняме своите умряли, ще станем още веднъж очевидци на обществена проява на прегрешението и приемането му като метод на живот, написа в изказването.

Посочва се, че нееднократно Светата черква е казвала, че актуалното общество, откъснало се от християнските си корени, подменя разбирането за съществени полезности като обич и независимост.

Затова, отнасяйки се с пастирска угриженост, отговорност и отеческа обич към всички - противопоставяме се на опитите прегрешението да се постанова като норма и полезност в българското общество, написа в изказването, оповестено на уеб страницата на Българската православна черква.

Молим Всеподателя Бога, Който не желае гибелта на грешника, само че да се отвърне от пътя си и да бъде жив (Йез. 33:11), да даде смирение и вразумление на всички, да им елементарни съгрешенията и да ги избави по Своята велика благосклонност и великодушие, приключва изказването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР