Германия и Франция излязоха със съвместно предупреждение срещу забраната за

...
Германия и Франция излязоха със съвместно предупреждение срещу забраната за
Коментари Харесай

Разнобой в ЕС за пълната визова забрана за руснаци


Германия и Франция излязоха със взаимно предизвестие против възбраната за туристически визи за руснаци, оповестява " Ройтерс ".

Според двете страни сходна стъпка, подкрепяна от други страни членки на Европейския съюз, би била контрапродуктивна.

Разделението по отношение на туристическите визи ще бъде в основата на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Прага през днешния ден и на следващия ден, до момента в който те разискват какви по-нататъшни стъпки могат да подхващат, с цел да глобяват Русия за нейната шестмесечна война в Украйна.

Министрите на защитата, които се срещат в чешката столица, евентуално ще реализиран кардинално съглашение за не толкоз противоречивата стъпка за образуване на взаимни задачи за военно образование на украинските войски.

" Докато ограничаваме контактите с представители на режима и управляващите до области от жизненоважен интерес на Европейски Съюз, ние би трябвало да се борим стратегически за " сърцата и мозъците " на съветското население - най-малко за тези, които към момента не са изцяло отчуждени от Запада ", се акцентира в взаимния меморандум на Франция и Германия.

Двете страни упорстват за деликатно разглеждане на молбите за визи за вероятни опасности за сигурността, само че считат, че визи въпреки всичко би трябвало да се издават.

" Не би трябвало да подценяваме трансформиращата мощ на до момента от първа ръка до живота в демократичните системи, изключително за бъдещите генерации ", акцентират те.

Други страни членки на Европейски Съюз обаче, измежду които източните и скандинавските страни, твърдо се афишират " за " въвеждането на такава възбрана.

" За мен е доста провокативно да виждаме съветски мъже на европейските плажове в Южна Европа, а в това време украински мъже сред 18 и 60 години даже не могат да изоставен страната си, а би трябвало да се борят за свободата си ", съобщи външният министър на Дания Йепе Кофод предходната седмица.

" Смятаме, че е вярно ние дружно в Европа да ограничим туристите от Русия и това би изпратило ясно обръщение до (президента) Путин ", добави той.

Вчера посланик от Европейски Съюз заяви, че външните министри може да реализират единодушие за прекъсване на съглашението за облекчение на визовия режим с Русия. Това би означавало, че руснаците ще са изправени пред по-дълга процедура и ще заплащат 80 евро вместо досегашните 35 евро за визи за Европейски Съюз.

Междувременно висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел изрази вяра министрите на защитата да му дадат зелена светлина да стартира работа по задача на Европейски Съюз за военно образование в Украйна.

Няколко страни от Европейски Съюз към този момент образоват украински войски по какъв начин да употребяват западните оръжия, които се доставят на Украйна, с цел да оказват помощ на страната в битката й против Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР