Германия готви мощен удар по Русия. Страната ще спре изцяло

...
Германия готви мощен удар по Русия. Страната ще спре изцяло
Коментари Харесай

Германия готви удар по Русия, какво следва

Германия готви мощен удар по Русия. Страната ще спре напълно закупуването на съветски въглища на 1 август, а на съветски нефт - на 31 декември тази година, съобщи на конференция в Сидни немският зам.-министър на финансите Йорг Кукис, представен от Ройтерс.

Ключовото предизвикателство ще бъде покриването на разликата, която ще остане, когато Европейски Съюз се откаже от 158-те милиарда кубични метра газ, които Русия доставя всяка година, акцентира Кукис пред енергийния конгрес в Сидни, проведен взаимно от австралийското държавно управление и Международната организация по енергетика.

По-рано Русия доставяше 40% от въглищата и петрола, употребявани в Германия, означи зам.-министърът. " Всеки, който знае историята на петролопровода Дружба, който беше инструмент още на руската империя над Източна Европа, знае, че отводът от тази взаимозависимост не е нещо просто, само че това е нещо, което ще реализираме след няколко месеца ", акцентира той.

Германия приготвя с ускорени темпове терминали за импорт на полутечен природен газ, който да помогне за покриването на дефицита. Кукис обаче уточни, че Съединени американски щати и Катар могат дружно да доставят на Европа единствено към 30 милиарда кубични метра газ годишно под формата на полутечен природен газ.

" Не можем просто да си представим, че този проблем не съществува ", добави Кукис. Той означи, че Германия е фокусирана върху прехода към нулеви чисти излъчвания и неотдавна е въвела закони, целящи ускорение на развиването на планове за възобновима сила, само че газът ще бъде от значително значение за смяната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР