Германия е изправена пред най-голямата си енергийна кризаГерманският икономически министър

...
Германия е изправена пред най-голямата си енергийна кризаГерманският икономически министър
Коментари Харесай

Германия въвежда такса върху сметките за газ

Германия е изправена пред най-голямата си енергийна рецесия

Германският стопански министър Роберт Хабек дефинира обстановката с газовите доставки като "най-голямата енергийна рецесия ", през която Германия в миналото е прекосявала, заяви ДПА. Като аргументи за нея той посочи свръхзависимостта на страната му от съветската сила, която се е натрупвала в продължение на десетилетия.

"Гарантираме, че до няколко години ще преодолеем тази взаимозависимост ", разгласи немският министър.

Той също по този начин разяснява проучванията и разработките в региона на водородната сила с думите, че "това е бъдещето ", само че и предизвести, че Германия ще би трябвало да издържи идната зима, както и тази след нея, преди новите технологии да могат да компенсират съветските доставки.

Хабек сигнализира, че локалните семейства са изправени пред нараствания на сметките си за отопление през зимата, възлизащи на стотици евро, защото доставките от Русия понижават. Нуждаещите се семейства ще бъдат подкрепени, добави той, като отхвърли да даде детайлности по какъв начин тъкмо ще реализира помощта.

Същевременно стана ясно, че Германия е подготвена да вкара планувана такса върху всички консуматори на газ от 1 октомври, защото се стреми да помогне на доставчиците, които се борят с растящите цени на вноса. Това заяви Ройтерс, цитирайки изказване на Хабек. Този ход ще облекчи вносителите на суровината.

Законът за таксите, показан по-рано този месец, има за цел да показа спомагателните разноски за диверсификация на съветските газови доставки сред всички консуматори и да предотврати изпадането в неплатежоспособност измежду търговците.

Така нареченият "нетен механизъм за промяна на цените " ще засегне както семействата, по този начин и индустриалните консуматори, употребяващи дълготрайни контракти, и ще бъде годен до края на септември 2024 година, съгласно източници от икономическото министерство, поискали анонимност.

Новата такса върху потреблението на газ за всички клиенти в Германия ще коства на семействата няколкостотин евро, разяснява въпроса Хабек, като уточни, че чака размера ѝ да бъде сред 1,5 и 5 цента за киловатчас. Парите, събрани посредством таксата, ще бъдат разполагаем на всички газови компании, които би трябвало да заменят съветския газ, а мярката има за цел да стабилизира пазара на синьо гориво.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР