Германия е готова да приеме руски дезертьори, сигнализираха министри на

...
Германия е готова да приеме руски дезертьори, сигнализираха министри на
Коментари Харесай

Германия е готова да приеме руски дезертьори

Германия е подготвена да одобри съветски дезертьори, алармираха министри на фона на известията за хора, бягащи от частичната готовност, разпоредена от президента Владимир Путин.

„ Дезертьорите, застрашени от съществени репресии, по предписание могат да получат интернационална протекция в Германия ”, съобщи министърът на вътрешните работи Нанси Файзер, съгласно извадки от изявление за вестник „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ”.
-->
Министърът на правораздаването Марко Бушман написа в Twetter, употребявайки хаштага „ частична готовност ”, че „ явно доста руснаци напущат родината си и всеки, който ненавижда курса на Путин и обича демократичната народна власт, е добре пристигнал в Германия ”.

Германия е приела към един милион украинци, бягащи от съветската инвазия, само че също по този начин е приветствала и съветски дисиденти.

Файзер съобщи, че 438 съветски дисиденти - доста от тях публицисти, са се възползвали от ускорена процедура за приемане на протекция в Германия. Тя обаче посочи, че политическото леговище няма да се дава автоматизирано, а претендентите първо ще бъдат подложени на инспекции за сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР