Германия е готова да посрещне непълнолетни бежанци от Гърция, при

...
Германия е готова да посрещне непълнолетни бежанци от Гърция, при
Коментари Харесай

Германия готова да приеме непълнолетни бежанци

Германия е подготвена да посрещне малолетни бежанци от Гърция, при изискване че актуалната обстановка на границата сред Гърция и Турция, както и на външните граници на Европейски Съюз бъде решена, заяви немската държавна телевизия ARD.

В информацията се споделя също, че въпросът не би трябвало да чака, до момента в който бъде реализиран цялостен консенсус на държавите-членки от Европейски Съюз, а вместо това следва да бъде движен от страните, които желаят незабавното му разрешаване.

Очаква се немският вътрешен министър Хорст Зеехофер да повдигне въпроса на срещата на министрите на правораздаването и вътрешните работи на Европейски Съюз, на която се чака да бъде разисквана настоящата обстановка на гръцко-турската граница, написа Канал 3.

На съвещание при закрити врата на парламентарната група на ХДС/ХСС във вторник вечерта Зеехофер съобщи, че сега в Гърция има към 5000 малолетни бежанци, само че Германия ще работи единствено в случай че е обезпечен ред на границата.

Говорителят на вътрешното министерство Стив Алтер удостовери изказването на Зеехофер и съобщи, че филантропичните въпроси могат да бъдат повдигнати единствено след " обезпечаване на координирани условия по външните граници на Европейски Съюз ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР