Германия даде съгласие за разкриване на 62 избирателни секции в

...
Германия даде съгласие за разкриване на 62 избирателни секции в
Коментари Харесай

Разкриват 62 избирателни секции в Германия

Германия даде единодушие за откриване на 62 изборни секции в 51 обитаеми места на територията на страната за осъществяване на парламентарните избори на 4 април. 

Предвид практиката на немските управляващи по изключение се дава позволение за откриване на секции отвън дипломатическите и консулските представителства за общо 62 изборни секции в 51 обитаеми места, което е невиждано.

На последните парламентарни избори през 2017-а българските жители гласоподаваха единствено в дипломатическите и консулските представителства, както и в офисите на почетните консули, а на избори за Европейски парламент през 2019-а -  в 24  секции в 21 обитаеми места.

От немска страна категорично се показва, че на местата, в които по изключение се дава единодушие за откриване на изборни секции, няма да бъде предоставян специфичен статут и те няма да се употребяват с цялост в границите на интервала на гласоподаване.

Най-много секции - 13 секции в 11 обитаеми места ще бъдат разкрити в провинция Баден-Вюртемберг, следва Бавария с 11 секции в 9 обитаеми места, в това число 2 в генералното консулство в Мюнхен и 5 секции в 4 обитаеми места  в провинция Хесен, в това число две в генералното консулство във Франкфурт на Майн. В столицата Берлин секциите са 4 - 3 в българското посолство и една в българския културен институт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР