Германецът Нико Денц от отбора на Бора-Хансгрое спечели 12-ия етап

...
Германецът Нико Денц от отбора на Бора-Хансгрое спечели 12-ия етап
Коментари Харесай

Нико Денц спечели 12-ия етап от Обиколката на Италия

Германецът Нико Денц от тима на Бора-Хансгрое завоюва 12-ия стадий от Обиколката на Италия - 185 километра от Бра до Риволи

За разлика от предходните дни, които бяха изпълнени с произшествия от всевъзможен темперамент, в четвъртък колоездачите се любуваха на умерено време в относително равнинния стадий, който трябваше да преодолеят.

Денц бе част от отделяне от четирима колоездачи, като на финалната права той се оказа в спор за успеха с двама от тях - латвиеца Томс Скуинс от Трек-Сегафредо и австралиеца Себастиан Бъруик от Израел Премиър-Тех. В последните 200 метра Денц сподели най-голяма експлозивност и макар че беше на най-неудобнотата позиция, съумя да задържи първото място. Германецът финишира с време от 4 часа, 11 минути и 18 секунди. Равно време съдиите присъдиха на втория Скуинс, а Бъруик остана трети на три секунди закъснение.

Италианецът Алесандро Тонели от скромния тим на Бардиани финишира четвърти на 58 секунди от спечелилия, а след идната по-голяма група пристигна на малко повече от две минути закъснение.

Основната група, в която се движеше розовата фланелка, както и останалите любимци за генерално класиране, несъмнено спести сили в днешния стадий и дойде в Риволи 8:19 минути след спечелилия Денц.

Така водач остава британецът Герайнт Томас от Инеос с две секунди задатък пред словенеца Примож Роглич (Йъмбо-Висма) и 22 пред португалеца Жоао Алмейда (ОАЕ). Четвърти на 35 секунди е норвежецът Андреас Лекнесунд (ДСМ), а пети на 1:28 минути е италианецът Дамяно Карузо (Бахрейн-Викториъс).

При спринтьорите отпред е италианецът Джонатан Милан (Бахрейн-Викториъс) със 164, с 24 повече от втория Мадс Педерсен (Дания/Трек-Сегафредо). При катерачите " синьото трико " остава на гърба на италианеца Давиде Баис. Със своите 104 точки колоездачът на Еоло-Комета води с 54 на втория Тибо Пино (Франция/Групама-ФДЖ).

В петък за участниците в Джирото следва първият тежък планински стадий. Той е с дължина от 199 километра и оптималните пет звезди на компликация от Боргофранко д`Ивреа до Кранс Монтана в Швейцария.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР