ГЕРБ задейства план Б за кабинета. Минути, след като лидерът

...
ГЕРБ задейства план Б за кабинета. Минути, след като лидерът
Коментари Харесай

ГЕРБ задейства план Б. Преговори във всяко кьоше

ГЕРБ задейства проект Б за кабинета. Минути, откакто водачът Бойко Борисов разгласи, че партията му поставя завършек на диалозите с ПП-ДБ и стартира договаряния с останалите политически сили за кабинет, Народното събрание внезапно се оживи. Пустите от сутринта до обяд коридори се изпълниха с депутати и публицисти. А диалозите на разнообразни равнища течаха във всяка кьоше на Народно събрание.

Енергийните специалисти на ГЕРБ и Българска социалистическа партия - Делян Добрев и Драгомир Стойнев организираха другарски диалог в Клуба на народния представител, видя " Стандарт ". В същото време водачът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова другарски преговаряше в левия коридор с Владислав Панев, началник на " Зелените " в " Демократична България ".
-->
Малко по-късно тя и Томислав Дончев оповестиха формалните срещи на партийните договаряния за на следващия ден, 4 май 2023 година Срещата с Движение за права и свободи ще е на следващия ден в 11 ч., с Българска социалистическа партия – 13 ч., с Има Такъв Народ в 15 ч. В петък от 11 ч. ще диалозите с „ Възраждане “.

До този миг имахме договаряния с ПП-ДБ, положихме много старания, направихме взаимни отстъпки и аз правя оценка това като нещо много позитивно. Заедно се опитахме да формулираме управническа стратегия, макар, че те не одобриха нашите бележки, сподели Атанасова по bTV.

" Те даже не ни уведомиха, по кое време ще показват техните номинации за министри. След като нашите сътрудници от ПП-ДБ някак по детски, и напълно напук, взеха решение, че завършват диалозите с нас и ще ръководят сами, то ние ще търсим поддръжка от останалите партии ", сподели Атанасова.

И с усмивка закова " Промяната ": " Предлагаме им и този вид - ние да сме в изпълнителната власт - а те да ни поддържат. Това е огледално на тяхното предложение. ".

" Ние сме длъжни да проведем тези диалози с останалите парламентарни групи. Утре стартират тези срещи и те още веднъж ще бъдат на експертно равнище. Ще представим нашата стратегия и ще търсим поддръжка от всички ", уточни тя.

Очевидно е, че кабинет с ПП-ДБ няма да има, съобщи Атанасова.

" Можем да предложим на всички останали партии да излъчат специалисти и това държавно управление да бъде напълно експертно. Има и вид и с политическо държавно управление, занапред предстоят диалози. Искаме оптимално необятно присъединяване и поддръжка, в противоположен случай отиваме на 6-ти следващи избори.

Радвам се, че президентската институция обезпечава време за диалози ", съобщи шефката на ПГ на ГЕРБ.

" Изключително значимо е да се стартира с правосъдната промяна, която е част от Плана за възобновяване. Ние твърдо сме поели ангажимент пред нашите евроатлантически другари, че това е тематика номер 1 в частта правораздаване ", разясни тя.

" Темата с бюджета - даваме си сметка, че в случай че Народно събрание няма решение по финансовата рецесия, то в края на юни, ние ще бъдем във финансов колапс ", сподели Атанасова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР