ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нарушения в община Златица,

...
ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нарушения в община Златица,
Коментари Харесай

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нарушения в община Златица

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нарушавания в община Златица, оповестиха членове на партията на брифинг в Народното събрание. Те цитираха отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия от края на 2014 година за осъществена финансова ревизия на общината и на кмета от Българска социалистическа партия Магдалена Иванова.

С разпореждане на Министерския съвет по времето на държавното управление на Пламен Орешарски са отпуснати 2,1 млн. лв. за дотъкмяване на учебното заведение в Златица. При възлагането на строително-монтажните работи кметицата на Българска социалистическа партия не е провела процедура по Закона за публичните поръчки, което е установено като нарушаване, сподели депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Според него е притеснително някой да се разпорежда еднолично с подобен публичен запас.

От ГЕРБ показаха, че при започване на строителните работи не е определен строителен контрол, което също било нарушаване. От партията показаха също, че съгласно инспекторите не е предпазен финансовият интерес на община Златица, защото е платено без да бъде открита годността на строително-монтажните работи.

Кметицата била глобена за нарушаванията, само че в отчета не била посочена паричната стойност. Българска социалистическа партия ръководи в 33 от 265 общини в България, сподели Антон Тодоров и уточни, че до ГЕРБ са достигнали " писъци " на популацията от тези общини. " Време е за освобождение на община Златица от Българска социалистическа партия и компания ", разяснява той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР