На Разпети петък валя дъжд на много места, както предупредиха

...
На Разпети петък валя дъжд на много места, както предупредиха
Коментари Харесай

Сняг заваля в Пирин, градушка удари Родопите

На Разпети петък валя дъжд на доста места, както предизвестиха синоптиците. Интензивни превалявания имаше в западна България.

Заваля обаче и сняг – нещо, за което метеоролозите също предизвестиха.
Тази заран елементи от Пирин побеляха. Това се вижда от фрагменти от хижа „ Беговица “, която се намира на 1800 м надморска височина.

„ Вадете шейните “ – са написали в обществените мрежи създателите на клипа. А фенове на планината разясняват, че майският сняг не може да попречи на великденското чеверме.

 Времето през май – от 3° до 33° България 2 мин. Времето през май – от 3° до 33°  Какво време ни чака доникъде на май? България 2 мин. Какво време ни чака доникъде на май?  Интензивни превалявания на 2 май в две области България 1 мин. Интензивни превалявания на 2 май в две области  Времето през май – от 3° до 33° България 2 мин. Времето през май – от 3° до 33°  Какво време ни чака доникъде на май? България 2 мин. Какво време ни чака доникъде на май?  Интензивни превалявания на 2 май в две области България 1 мин. Интензивни превалявания на 2 май в две области

В следобедните часове през днешния ден градушка удари Кърджалийско и Смолянско. От фрагменти в обществените мрежи се вижда, че в тези региони ледените топчета са големи. Валежите надминаха 20-30 литра на квадратен метър в границите на час.

Ismet Osman Снимка: Facebook

В събота преваляванията ще са по-слаби и следобяд чакаме да спрат, най-късно – в Южна България. В неделя – на Великден, предстоят повече слънчеви часове. Само на изолирани места следобяд ще превали временен дъжд.

В понеделник и вторник времето ще е най-вече слънчево до обед. Следобед се чакат валежи с гръмотевици над планинските региони на Западна България. Но стоплянето ще продължи. Към сряда има нараснала възможност за краткотрайни следобедни превалявания с гръмотевици на повече места в страната.

Снимка: iStock

Най-ниските температури през май ще са сред 3° и 8° градуса, а най-високите – сред 28° и 33°.  

Тази година през месеца се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата – сред 16° и 19. По Черноморието и във високите полета ще е 15°-16°, а в планините – сред 2° и 14°.

В по-голямата част от страната приблизително месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата – сред 50 и 70 литра на квадратен метър.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР