„ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че

...
„ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов: За пръв път имаме мнозинство на опозицията

„ ГЕРБ трябваше да схванат, въпреки и по сложния метод, че към този момент не са на власт. Те, съгласно техните изказвания, завоюваха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има болшинство на опозицията – обединени всички към една обща цел “.

Това разяснява зам.-председателят на „ Изправи се! Мутри вън! “ – адв. Николай Хаджигенов.

Той разясни, че макар първичните търкания в редиците на групировката, от която е част, в този момент към този момент пристрастеностите са утихнали и всички работят в една посока.

„ Създаването на парламентарна група, както основаването на коалиция от хора, които са в разнообразни крайности, е комплициран развой. (…) Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри “, разясни Хаджигенов.

Той още веднъж затвърди казаното по-рано от него, че да се впусне в политическия живот е голяма жертва поради работата му отвън политиката. Но уточни, че няма да се откаже, тъй като би трябвало „ някой, който да свърши работата, както би трябвало “.

Хаджигенов увери, че ще бъде направена проверка на свършеното от ръководещата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му към този момент са подготвени с съответни промени в законодателството: „ Ще поставим смяна в закона за правосъдната власт, нов Висш правосъден съвет, нов основен прокурор “, разясни той.

На консултациите при президента идната седмица позицията на „ Изправи се! Мутри вън! “ ще е подготвеност за присъединяване „ по някакъв метод “ в държавно управление или поддръжка на държавно управление на опозицията.

На въпрос кои са кардиналните точки, с които биха подкрепили коалиция с мандат на „ ИТН “ адв. Хаджигенов отговори: „ Коалиция не мисля, че е вид. Правителство на малцинството с поддръжка на останалите е работещ вид съгласно мен “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР