ГЕРБ ще опитат да съставят правителство. Но по-вероятно е да

...
ГЕРБ ще опитат да съставят правителство. Но по-вероятно е да
Коментари Харесай

Доц. Смилов: Или правителство с мандата на ИТН, или избори

ГЕРБ ще опитат да сформират държавно управление . Но по-вероятно е да се излъчи държавно управление с мандата на партията на Слави Трифонов. Другата възможност са избори “. Това каза пред БНР политологът и учител в СУ „ Св. Климент Охридски “ доц. Даниел Смилов, програмен шеф на Центъра за демократични тактики. 

Според него, в случай че държавното управление на ГЕРБ е отпред с Бойко Борисов и е партийно оцветено, това ще значи, че от партията са решили да не поставят съществени старания, а просто вършат политически жест. 

„ И по този начин държавно управление на малцинството няма да получи поддръжка от опозиционните сили...  А ко мандатът стигне до Слави Трифонов, той ще договаря с „ Демократична България “ и с „ Изправи се! Мутри, вън! “.  Но отново ще бъде държавно управление на малцинството... Корнелия Нинова протегна ръка, само че от партията на Слави Трифонов са споделили, че нямат интерес от съдружно ръководство с Българска социалистическа партия “. 

В предаването „ Нещо повече “ доцент Смилов добави: 

Хората в един миг ще стартират да се интересуват освен кой ще влезе в ръководството, само че и защо тъкмо . Партиите, които се декларират като съпротива на Борисов, могат да са по-креативни и да оферират неща, които хората биха подкрепили. Сред тях са оправянето с коронакризата, икономическият пакет от ограничения на Европейски Съюз, правосъдната промяна. Има доста тематики, към които едно технократично ръководство може да бъде конструирано. Но политиката е и въпрос на доверие. Не съм сигурен, че тези партии могат да работят дружно “. 

Политологът разяснява, че ГЕРБ пада от власт по същите аргументи, заради които хората стачкуваха против държавното управление на Пламен Орешарски

„ Като че ли ГЕРБ не си взеха поуките от случилото се през 2013 година, повториха грешките. И както социалистите бяха осъдени на изборите през 2014, по този начин и ГЕРБ употребяват в този момент пасивите от цялото си държание “. 

Интервюто с доц. Даниел Смилов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР