ГЕРБ ще използва всички законови средства, за да свали сегашното

...
ГЕРБ ще използва всички законови средства, за да свали сегашното
Коментари Харесай

Тома Биков се нахвърли на Петков, какво направил премиерът

ГЕРБ ще употребява всички законови средства, с цел да смъкна настоящето държавно управление, само че най-вероятно е то да се смъкна единствено, разгласи в изявление за Нова телевизия депутатът Тома Биков.

„ Походът ни против ръководещите не е приключил с освобождението на Бойко Борисов. Само стартира. Ще приключи, когато това държавно управление падне от власт и отидем на предварителни парламентарни избори ”, безапелационен бе Биков.

По думите му няма друга опция предвид на актуалната обстановка с изключение на тази. „ Винаги съм казвал, че предварителните парламентарни избори са нещо доста неприятно. Те са нещо изключително. По-лошото от това е актуалното ръководство, което е безнадеждно некадърно и некомпетентно. То безусловно задълбочи серията от рецесии, в които се намираше страната ”, уточни депутатът.

„ По-опасното от войната, която е покрай нас, е господин Кирил Петков да е министър председател на страната. След едно чуване в Народното събрание си мисля нещо и споделих и на сътрудниците си, а точно, че този човек, явно не е кадърен да извършва отговорностите си. Това, което се случи в четвъртък, и последвалите реакции потвърждават тази теза. Това е генерално комплициран човек най-малко във връзка с политиката. Човек, който лъже през няколко минути, и то неуместно ”, акцентира Биков.

Той разяснява ареста на някогашния министър председател и водач на опозицията Бойко Борисов с думите: ”Беше потиснат не някогашният министър председател. Лидерът на опозицията. Бивши министър председатели доста ”.

По думите му основанието за неотложността, както е дефинирано от органите на реда е „ свидетелски показания на Кирил Петков. „ Това е съображение те да отидат да арестуват вечерта водача на най-голямата опозиционна партия в България. Всичко останало е защитната теза на Васил Божков. А този очевидец Петков, който е очевидец на защитната теза на Васил Божков – Черепа, бил загатнал на Лаура Кьовеши нещо, а тя му дала отговор нещо ”, сподели Тома Биков.

Според него Петков и Рашков са нарушили закона съвсем по всички параграфи. Той изрази убеденост, че това е политически акт и по никакъв метод не е опит за някаква правдивост. " Имайте поради, че господин Борисов, Горанов и Севда бяха разпитвани по същия проблем преди 3 месеца. Не знам какво са очаквали по-различно. Правят обиск, нищо не откриват и ги арестуват. Затова настоявам, че това е политически акт, който е умислен от някаква докладна бележка, която са написали, с цел да са им чисти ръцете ”. 

На въпрос има ли си ГЕРБ прокуратура той акцентира: „ Няма си ГЕРБ прокуратура. Ако имаше, може би на Кирил Петков щеше да му бъде потърсена отговорност за това, че наруши Конституцията преди година? ”

„ Как да бъде разпитан Васил Божков, откакто не е тук, а е в Дубай?, попита депутатът от ГЕРБ. „ Ние възприехме за обикновено един човек с 19 обвинявания, сред които за ликвидиране и обезчестяване, който стои в Дубай и поръчва на вътрешния министър да си постави негов човек, премиера да му е очевидец. Да отидем с един кортеж да му подарим дарове в Дубай, да си каже трите стремежи. Той е като някакъв джин там. Трябва да бъде  доведен и съден у нас и да спечелва справедливостта ", акцентира Биков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР