ГЕРБ се разгневиха на изявлението на Корнелия Нинова, че ще

...
ГЕРБ се разгневиха на изявлението на Корнелия Нинова, че ще
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС бесни: Нинова веднага да връща мандата, държи се като болшевик

ГЕРБ се разгневиха на изказването на Корнелия Нинова, че ще държи мандата чак доникъде на август и приканиха призоваха Българска социалистическа партия неотложно да го върне, а президентът в най-кратък период да насрочи парламентарни избори.

" Изявлението на госпожа Нинова, че ще върне мандата на 15 аввгуст за нас е извънредно несвоевременно и тревожно. Това е непосредствено тъпчене на духа на българската Конституция ". Това разгласи в коридорите на Народното събрание Тома Биков от ГЕРБ. Той акцентира, че съгласно Конституцията третият мандат се дава за сформиране на държавно управление, а не " да бъде решаван въпросът с КЕВР или с друга институция ".



" Третият мандат не се дава, с цел да се създадат стотици назначения в последния миг, както и съмнителни сделни ка държавни институции. Той се дава за договаряния ", настоя Биков.

ГЕРБ са си създали два извода - първият е, че Нинова на практика погазва Конституцията и не съблюдава духа й. " В този смисъл предава както доверието на българските жители, по този начин и на президента Румен Радев, който й даде мандата, с цел да направи държавно управление. Вторият извод е, че единствено симулират договаряния. Ако щяха да създадат държавно управление, тя нямаше да каже, че ще върне мандата на 15 август ", счита депутатът.

Много остро реагира и водачът на Движение за права и свободи, който съпостави държанието на Нинова с това на Жан Виденов

Това са познати болшевишки способи. Така водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява в парламентарните коридори решението на Корнелия Нинова да бави мандата за сформиране на държавно управление доникъде на август.

" Когато една власт се е провалила и тегли страната към пропастта, когато няма грижа за хората... Виждате какво тече в Народно събрание, някой да е угрижен за проблемите на хората? Но властта се задържа до кръв. Така бе по времето и на Жан Виденов. Ние помним тези времена - тогава болшевишкият ми девиз беше " Власт без кръв не се дава ", съобщи още Карадайъ.

Той означи, че има решение и тълкувание на Конституционния съд на нормите и те би трябвало да се съблюдават. Според него Нинова и Българска социалистическа партия не могат да държат до брезкрай мандата.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР