ГЕРБ-СДС започват разговори с другите политически сили в парламента. Те

...
ГЕРБ-СДС започват разговори с другите политически сили в парламента. Те
Коментари Харесай

Какви са нагласите на Възраждане, ДПС, БСП и ИТН преди срещите с ГЕРБ

ГЕРБ-СДС стартират диалози с другите политически сили в Народното събрание. Те ще се проведат на следващия ден и в петък, след което ще има лидерски срещи.

След като водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че групировката няма да прави обединения и стартира договаряния с другите политически сили, от " Възраждане ", Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ обявиха, че в случай че ги поканят на диалози, ще се отзоват.

Ето част от политическите реакции:

Мустафа Карадайъ, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи:

" Ако има покана, ние ще се отзовем. Ние има какво да кажем, има и какво да чуем, надяваме се, от тях, тъй като страната се намира в сложна обстановка и ние ще създадем вероятното за превъзмогване на политическата рецесия, с цел да преодоляваме и другите рецесии ".

Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия:

" Няма да бъдем аварийна гума на нито една тротинетка. Казвам тротинетка, тъй като не звучите като сериозен автомобил, който ще изтегли България от рецесията. Няма да бъдем и заслон за вашето изтощение - на първия и втория, чиято отговорност е да създадете държавно управление и да управлявате страната. Ако бъдем поканени на диалози, както постоянно сме казвали, в случай че участваме в договаряния, а не в ултиматуми и не да ни ударите по масата стратегия и състав на кабинет и да кажете натискайте копчетата- Не! Ако бъдем поканени да участваме в договаряния, ще се отзовем ".

Станислав Балабанов, ПГ на Има Такъв Народ:

" На диалози ще се отзовем в духа на парламентаризма. " ИТН " ще се пробва да бъде поръчител този парламент да е работещ, тъй като страната има потребност от успокоение ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР