ГЕРБ- СДС смятат, че премиерът в оставка Кирил Петков няма

...
ГЕРБ- СДС смятат, че премиерът в оставка Кирил Петков няма
Коментари Харесай

ГЕРБ с остър коментар срещу Петков за газа


ГЕРБ- Съюз на демократичните сили считат, че министър председателят в оставка Кирил Петков няма никаква заслуга за построяването на интерконектора Гърция- България.  Проектът стана вероятен само на напъните на премиера Борисов и ръководените от него държавни управления, съобщи на брифинг в Народното събрание Теменужка Петкова (ГЕРБ- СДС). Коментарът ѝ е по повод днешното изявление на Кирил Петков в Министерския съвет за интерконектора. 

Освен Петков да провали плана, защото не го приключи в границите на неговия период, няма нищо повече, сподели Петкова. 

Тя напомни, че според контракта и анекса, които е подписало държавното управление на ГЕРБ, планът е трябвало да бъде подготвен и въведен в употреба на 31 декември 2021. И повярвайте ми, в случай че ГЕРБ управляваше, това щеше да бъде реалност, добави Петкова. 

Според нея на брифинга в Министерски съвет Петков се е опитал да „ прикрие личната си несръчност “, за това, че по думите ѝ,  държавното управление не е съумяло да осъществя плана. 

Той си разреши да упрекна държавните управления на ГЕРБ за това, че ние не сме желали да осъществяваме този план надали не, с цел да обслужваме непознати ползи. Хубаво е да си напомним  кой подписа меморандумът с Gemcorp, кои компании стоят зад Gemcorp и какви капитали, съобщи Петкова.  И считам, че дотук Петков би трябвало да си е извадил поуките и операциите, с които повече от 6 месеца управляваха страната, добави тя. 

Петкова назова „ неистина “ новината за седемте танкера за доставка на газ.

Според Делян Добрев, който също приказва на брифинга, „ Кирил Петков залага бомби пред служебния кабинет “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР