ГЕРБ - СДС отговориха на ПП-ДБ, след като вчера Промяната

...
ГЕРБ - СДС отговориха на ПП-ДБ, след като вчера Промяната
Коментари Харесай

ГЕРБ отговори на Промяната! Поиска едно нещо, но голямо

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили дадоха отговор на ПП-ДБ, откакто през вчерашния ден „ Промяната ” им сложи ултиматум за подписването на декларация със седем целта.

-->
В отговор Бойко Борисов настоя за съдружно съглашение. Какво следва - разпад на управническото болшинство или формалното влизане в съдружен формат?



Ден след предлагането на ПП-ДБ, от ГЕРБ дадоха отговор. Приемат поканата за диалог, само че желаят съдружно съглашение,а не сключване на декларация.

Лидерът на партията Бойко Борисов още веднъж насочи обвиняване към " Продължаваме Промяната " в „ узурпиране на цялата власт ”. Призова за утешение на ситуацията и се извини на Лена Бориславова поради цитирания неин СМС до Десислава Атанасова. Преди два дни Лена написа на Атанасова: „ Ще счупим сглобката ”.



Не ултиматум, а апел за явен ангажимент. Така съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов дефинира поканата за сключване на обща управническа декларация към ГЕРБ-СДС.

" Искаме явен механизъм с който всяка седмица се разискват нещата, не единия да каже да, пушейки пура, и след това в Народното събрание каквото си прави каквото си желае ", съобщи той.



От ГЕРБ надградиха - желаят съдружно съглашение.

" Те си назначиха министрите. Съгласуват ги с Мария, само че те си ги назначават, назначиха си и зам. – министрите. Без въобще да ни питат, тъй като химикалът е у Денков, само че ми слагат 7 нови условия. Защо? Или сядаме и вършим съдружно съглашение като в Германия, другото е сърдитко Петко, ами и аз съм ядосан ", съобщи Борисов.

Христо Иванов посочи, че ПП-ДБ не дават тематика за систематизиране на управляващите. " Всяка една от седемте точки беше обвързвана с политики. Ще бутнем държавното управление, тъй като някой не станал някъде регионален шеф ", уточни той.

Според ПП-ДБ е обикновено ГЕРБ да има предпочитание за постове. " Имат искания, това е обикновено, просто би трябвало да се разискват и с схващане, че не може да продължим както до момента ", счита Иванов.

Борисов призна, че даже се обадил персонално на министъра на спорта след отвод от негова страна за назначение на зам.-министър от ГЕРБ - тъй като бил защитил дипломна работа и бил заречен на своята ръководителка.

" Вчера споделят, че можем да свалим личното си държавно управление. Свалете го тогава, отново идва Радев със служебно държавно управление, отново няма парламент. С една дума хубаво е малко да се успокоят ", уточни той.

Христо Иванов изясни, че не приказва с ултиматуми и закани. " Ние ще седнем и ще беседваме и да се надяваме, че при сътрудниците от ГЕРБ здравият разсъдък ще се откри, само че в случай че това ръководство няма волята групово да се реформира страната, има един лаф - играта не си коства свещите ", разяснява той.

Иванов разкритикува и Борисов, поради цитирания СМС от Лена Бориславова. А от Борисов последва опрощение. " Грешката беше, че не е към мен, а към Деси, и ми се видя като опасност и по тази причина избухнах ", изясни той.

От своя страна вицепремиерът Мария Габриел беше безапелационна, че напрежение в Министерския съвет няма. И прикани парламентарните групи да вземат образец.

" С Денков прелестно работим в екип. Ние си имаме доверие, обсъждаме, вслушваме се и това е работещото решение. Това е, което си представям като екип в България ", изясни той.

Какви ще са идващите стъпки на двете обединения, се чака да стане ясно след плануванаъа среща, за която към този момент има единодушие от двете страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР