ГЕРБ-СДС, ИТН и ДПС отново провалиха кворума и пленарното заседание

...
ГЕРБ-СДС, ИТН и ДПС отново провалиха кворума и пленарното заседание
Коментари Харесай

В деня на развръзката: ГЕРБ, ДПС и ИТН демонстрираха сила и провалиха кворума -

ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи още веднъж провалиха кворума и пленарното съвещание не стартира. 

Вчера от ГЕРБ оповестиха, че напущат Народното събрание и ще се върнат единствено, с цел да гласоподават " срещу " проектокабинета " Василев ". От Има Такъв Народ и Движение за права и свободи мълчешком поддържаха депутатите от партията на Бойко Борисов.

Единствената опозиционна парламентарна група, която се записва през днешния ден, е " Възраждане ". Техните гласове обаче не доближиха и в 9:00 ч. се записаха 112 депутати. 

Вчера, а и през последните няколко седмици, депутатите на Костадин Костадинов проваляха съвещанията в цялостен синхрон с ГЕРБ, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи.

В 9:30 ч. бе бъде направена втора регистрация. Регистрираха се 158 депутати и заседатието стартира.

Бойкотът на кворума през днешния ден е следващ удар за ръководещите. След няколко часа ще стане ясно дали ще има втори кабинет на " Продължаваме промяната ". Към момента депутатите не са оптимистично настроени, а през вчерашния ден самият Василев съобщи, че нямат значителен прогрес в намирането на поддръжка. 

Ако до 17 часа не се намерят нужните депутати, Асен Василев ще върне на президента Радев несбъднат проучвателния мандат за сформиране на държавно управление и следва подобен да получи втората мощ - ГЕРБ-СДС. Още след вота на съмнение от ГЕРБ оповестиха, че незабавно ще върнат мандата. След това Радев самичък избира на коя парламентарна група да връчи третия мандат. Ако и той е несполучлив, президентът разпуска Народното събрание, назначава длъжностен кабинет и насрочва предварителни избори.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР