ГЕРБ-СДС и Продължавам промяната – Демократична България се разбраха. Двете

...
ГЕРБ-СДС и Продължавам промяната – Демократична България се разбраха. Двете
Коментари Харесай

Разбраха се! Договорът за властта готов

ГЕРБ-СДС и Продължавам смяната – Демократична България се схванаха. Двете обединения са на крачка от сключване на управническата стратегия. Това оповестиха в коридорите на Народното събрание Бойко Борисов и Христо Иванов.

Лидерът на ГЕРБ разгласи, че през вчерашния ден с " Продължаваме промяната – Демократична България " са финализирали програмата за ръководство, съобщи БНР.
-->
" На базата на нея идната седмица ще си подпишем едно съглашение, по този начин както Христо Иванов желае ", съобщи Борисов.

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов удостовери думите на Борисов, без да се ангажира със период за сключване. Той добави какво още остава да се одобри.

" Остана да приемем една рамка, която да разказва процедурите тъкмо по какъв начин ще се прави съгласуването, както във връзка с текстовете на законопроектите, по този начин и във връзка с назначенията в регулаторите ", разясни Иванов.

На въпрос дали към този момент признава за коалиция с ГЕРБ, той отговори, че названието се трансформира в самоцел и сложи акцент върху резултатите.

" Никой от нас не крие, че ние имаме това общо ръководство, тъй като е належащо. А не тъй като това е наше политическо желание. Но оттук насетне ние би трябвало да създадем най-хубавото за страната, откакто това е належащо. И това може да се случи по един стеснен набор принадлежности, които ние би трябвало да използван добре ", сподели още съпредседателят на ПП-ДБ.

По думите на Иванов Движението за права и свободи няма да взе участие в нито един от механизмите,  и че дадената поръчка е да поддържа обособени политики. Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски също увери, че партията не е част от властта.

" Ние не участваме в това ръководство. Още когато гласувахме казахме, че даваме късмет на България да има устойчиво ръководство – евроатлантическо. Нищо повече ", сподели Пеевски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР