ГЕРБ са увеличили с 6,7% пенсиите в България, като 250

...
ГЕРБ са увеличили с 6,7% пенсиите в България, като 250
Коментари Харесай

ГЕРБ се похвали с грижата си за пенсионерите, според БСП реални резултати няма

ГЕРБ са нараснали с 6,7% пенсиите в България, като 250 е минималната пенсия, а междинната е надхвърлила 415 лв.. Това съобщи в декларация от името на парламентарната група на ръководещата партия депутатът Светлана Ангелова по случай Деня на възрастните хора - 1 октомври.

Този месец добавка от 50 лв. ще получат над два милиона и 100 хиляди пенсионери. Ангелова уточни, че държавното управление поставя всички старания за възстановяване живота на възрастните хора:

"При нас всичко е облечено в деяние. Предстои в тази зала да обсъждаме бюджетната рамка и финансовите задължения на страната за идната година. Трябва да се постараем да предложим оптимално взаимен и обективен модел за осъвременяване на пенсиите, тъй че да вдигнем приходите на българските пенсионери. Наред с това би трябвало да продължим да мотивираме и включваме хората над 50 годишна възраст на пазара на труда, да търсим сполучливият опит и да употребяваме техният капацитет, тъй като те могат да допринесат за развиването, както на по-младите фрагменти, по този начин и за професионализъм ", сподели още депутатът от ГЕРБ.

От Българска социалистическа партия обаче обявиха, че действителни резултати няма. Социалистът Георги Гьоков означи, че България е страната с най-застарялото население, а междинната пенсия е едвам 383 лв..

Левицата е за преизчисляване на всички пенсии, отпуснати до 2015 година и закон за възрастните хора, който съответно да отразява покачването на пенсиите всяка година.

В България към края на 2019 година броят на хората над 60 години е 1 978 904 - близо 30 % от общия брой на популацията. И за никого не е загадка, че по огромна част от тях живеят в беднотия, даже в последна беднотия. Броят на персоналните пенсии у нас е малко над два милиона, а междинната пенсия е 383,03 лева, минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст е 219,43 лева, обществената пенсия за напреднала възраст е 132,74 лева Жените получават приблизително със 110-120 лв. по ниска пенсия от мъжете. Минималната пенсия получават 752 960 пенсионери или това е 36,3% повече от една трета от общия брой пенсионери в България. И всичко това на фона на избран от държавното управление предел на беднотия за 2019 година 348 лв., който надали стига да преживяваш обикновено, акцентират социалистите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР