ГЕРБ предлага създаване на Карта на българина“, която да дава

...
ГЕРБ предлага създаване на Карта на българина“, която да дава
Коментари Харесай

ГЕРБ с ново предложение. Какво е Карта на българина

ГЕРБ предлага основаване на „ Карта на българина “, която да дава на задграничнатите български общности права на български жители и достъп до здравната, обществената и просветителната система. Това плануват промени в Закона за персоналните документи.

За картата може да се кандидатства и във всички консулства и дипломатически представителства на страната ни в чужбина, като се резервират досегашните условия за доказване на български генезис, изясни депутатът Маноил Манев:

„ Четири или пет са разновидностите, по които може да стане: с акт за раждане в България, с акт за раждане на твоите възходящи родители до трето потомство, с документ, български, на някои от тези родственици до трето равнище, би трябвало да попълниш декларация за принадлежност към българската общественост и да покажеш познания на български език. Има и една алтернатива от наши български църковни общности, да ти бъде публикуван документ, че ти също принадлежиш към диаспората “.

Такава карта бяха предложили от Вътрешна македонска революционна организация в 44-ото Народно заседание, само че предложенията им не бяха дефинитивно признати, напомня БНР.

От ГЕРБ оповестиха още, че към този момент са внесли промени в законите за доброволчеството и за убежищата и бежанците, с цел да се сътвори явен правилник по какъв начин се посрещат, обслужват и по какъв начин се поставя грижа за бежанците, тъй като съгласно тях българското държавно управление не се оправя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР