ГЕРБ поискаха от Конституциония съд тълкувателно решение на Истанбулската конвенция.

...
ГЕРБ поискаха от Конституциония съд тълкувателно решение на Истанбулската конвенция.
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска от КС тълкуване на Истанбулската конвенция

ГЕРБ желаеха от Конституциония съд тълкувателно решение на Истанбулската спогодба.

Документът беше импортиран от ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов и депутата Тома Биков. Под него стоят подписите на 75 народни представители от ГЕРБ.

Плевнелиев: Истанбулската спогодба е за тъждество, а не за фиктивен трети пол

Президентът: Не би трябвало да ратифицираме Истанбулската спогодба

Българска социалистическа партия е публично срещу Истанбулската спогодба

Кирилов разясни, че след мнението на Конституционен съд действителните разновидности са два. Първият е да одобри, че конвенцията подхожда на Конституцията, т.е. ратификацията е позволена.

Вторият вид ще значи, че документът значително опонира на съществени правила в Конституцията и в българското обективно право.

От своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков съобщи, че политическата цел на това искане е да се подсигурява, че Конституцията ще се пази. Управляващите считат, че конституционните съдии ще одобряват за възможно настояването им и ще излязат с тълкувателно решение от 3 до 5 месеца.

Мненията в ръководещата коалиция за конвенцията се разграничават. Обединените патриоти са против утвърждението й от Народното събрание, а ГЕРБ са "за ". Срещу конвенцията се оповестиха и депутатите на Левицата.

Припомняме, че Партията на европейските социалисти (ПЕС) излезе със известие, в което подсети, че през декември е подкрепила Истанбулската спогодба и че Българска социалистическа партия е взела участие във вземането на това решение без никакви забележки. Впоследствие, в българския парламент социалистите се разгласи срещу конвенцията.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР