ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля предлагат отмяна на машинното гласуване.

...
ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля предлагат отмяна на машинното гласуване.
Коментари Харесай

Поискаха прекратяване на машинното гласуване

ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля " оферират анулация на машинното гласоподаване . Това заяви на брифинг ръководителят на правната комисия и член на ГЕРБ - Анна Александрова. Мотивът са сериозните опасения от ЦИК и " Информационно обслужване ", че локалните избори може да се опорочат и провалят поради " обезсърчителен избор с машини ".

" Преди минути предприехме законодателна самодейност - смяна в Изборния кодекс, подписана от ГЕРБ, „ Обединени патриоти “ и „ Воля “. Тя е подбудена от разбора и отчета на ЦИК, който е извънредно обезпокоителен във връзка с машинното гласоподаване. Корпусът на Закона не го пипаме, пипаме преходни и заключителни разпореждания, при които предлагаме машинното гласоподаване да не се организира на локалните избори и на парламентарни избори. На избори за президент и европейски, то да остане “, посочи националният представител.

" Това, което се случи на европейските избори - в София завършиха в 9 часа сутринта, в случай, че имаме 33% интензивност и няма втори тур, а в локалните ще надвишават 60 % ", добави Александър Ненков от ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР