ГЕРБ няма да подкрепи бюджета, който служебното правителство ще изготви

...
ГЕРБ няма да подкрепи бюджета, който служебното правителство ще изготви
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи бюджета на служебното правителство

ГЕРБ няма да поддържа бюджета, който служебното държавно управление ще изготви и ще внесе през април, когато изтича действието на снадки бюджет за 2022 година Това стана ясно от думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Силистра.

Според него предлагането няма да получи поддръжка от множеството партии, тъй като упованията са да има нови предварителни парламентарни избори до края на годината.

На брифинг през днешния ден финансовата министърка Росица Велкова разгласи, че финансовата непоклатимост на страната е застрашена, поради поетите разноски от последните три национални събрания и че приходната част сега е толкоз напрегната, че не е несъмнено, че ще може да бъде покрита. Тя даже стигна по-далеч като невиждано разгласи, че несъразмерни дефицити може да доведат до риск за поддържаването на валутния ръб и че е допустимо България да прибегне до потребност от финансиране от Международния валутен фонд. Затова и държавното управление ще показа в края на април нов вид на бюджет с невисок (до 3%) бюджетен недостиг и с внезапно свити разноски. Предвиждат се и нови ограничения като ексклузивен, еднократен налог свръхпечалба за всичи юридически лица, като се изключи обществените сдружения. 

Бойко Борисов добави, че няма по какъв начин ГЕРБ да поддържа сходен бюджет, откакто неговата партия стоеше зад свалянето на налога на заведенията за хранене, фитнесите и туризма.

" Тези проекторешения за бюджета не виждам по какъв начин ще съберат болшинство. Нужно е отговорно постоянно държавно управление, с цел да не може безотговорността на някои партии да докара страната до действителен банкрут ", сподели още Борисов.

И добави, че чувал клюки, че ще бъде принуден да " клекне " и да поддържа кабинет на друга партия без да желае да взе участие в него.

„ Ние не можем поради гласоподавателите си да се огъваме. Празни чекове не подписвам ", добави водачът на ГЕРБ.

После съобщи, че най-после няма по какъв начин да не пристигна Видовден.

„ Ние това го приказваме от година и половина – безобразното изтегляне на заеми, всяка седмица по 500 милиона – помните! Лошо е, че вересиите на Асен Василев ще ги заплати честният бизнес. Бизнесът, който е на ярко, бизнесът, който създава. Това ще бъде един голям налог сега. Ужасен налог! Това, с което се хвалеха, е, че не вдигали налози. А в този момент внезапно ще ни порежат. Тол таксите – това ще докара до ново повдигане на цените в целия транспортен отрасъл, за всяка стока, която отива до магазините. Чудовищната инфлация – 16 % отново “, разгласи водачът на ГЕРБ във връзка оповестения отчет за финансовото положение на страната.

После описа, че е гледал някогашния финансов министър пред бТВ, който споделил, че във фискалния резерев има 16 милиарда лв..

„ Ето го фискалния запас към днешна дата, 10 март – написа 12,4 милиарда, милиарди разлика. И това също съм извадил - на 17 януари 2023 година се теглят милиард и половина евро, 3 милиарда заем. С какво ще се заплащат пенсии и всичко останало? Това ние го говорехме седмици наред “,  допълни Борисов. 

И се обърна към хората в залата:

„ Веднъж ги обраха по лев на литър бензин и нафта, обраха ги от газа, това, което струваше 100 лв. го плащаха по 130 и в този момент продължаваме да харчим скъпа газ. Който желае да продължи грабежа, да продължава. Още един път ще кажа, когато седмици наред Шишков и Демерджиев говореха единствено за ГЕРБ никой не сподели, че е предизборно “.

„ Аз мисля, че бордът няма да допуснем да бъде мърдан, само че към този момент излезе и лъжата, която говореха за еврозоната. Освен инфлацията, ние нямаме аршин – на 3 % недостиг, ние казахме, че е 7, а то е 6,9 – по този начин, че „ Промяната “ нанесе вреди, от които няма оправяне “, добави водачът на ГЕРБ.

Според него това, което би трябвало да се направи, е „ фактически цялата страна да се стегне и да работи, да събира налози, да се работи доста “.

„ Но това изисква напъните на всички. Това, което демонстрират цифрите, е, което сме си говорили – няма по какъв начин да има безвъзмезден обяд. И няма по какъв начин да лъжеш с цифрите. Асен Василев си приказва, че някой желал да излъже и да открадне. ГЕРБ го няма от две години (на власт - б.р.). Асен Василев през днешния ден упрекна Радев и неговите хора в кражба, че желаят да откраднат. Ние не сме били в ръководството по никакъв метод. Крадците викат: Дръжте крадеца! “, приключи Борисов.



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР