Областният управител Ивайло Здравков откри на 9 ноември тържествената сесия

...
Областният управител Ивайло Здравков откри на 9 ноември тържествената сесия
Коментари Харесай

За четвърти мандат: Даниел Панов положи клетва да работи за гражданите на Велико Търново

Областният шеф Ивайло Здравков откри на 9 ноември тържествената сесия на новоизбрания общински съвет във Велико Търново за мандат 2023-2027 година, оповестиха от Областна администрация.

Първото съвещание се състоя в Музей „ Възраждане и учредително заседание “ в наличието на доста жители и посетители и стартира с осъществяване на химните на България, Европейския съюз и на Велико Търново от Детска вокална група „ Пеещи камбанки “ с живописен началник Владимир Габров. 



След това общинските съветници, кметовете на кметства и кметът на Общината доктор инж. Даниел Панов поставиха клетва да работят в полза на жителите и развиването на община Велико Търново. 

Те получиха клетвените си листове от ръководителя на Общинската изборна комисия Десислава Йонкова, а краткотрайно изпълняващият длъжността кмет Снежана Данева - Иванова връчи на Даниел Панов огърлица и ключ, които са знаците на Общината. 

Областният шеф поздрави локалните избраници и ги прикани да работят в разговор с жителите. В словото си Даниел Панов акцентира, че се отнася към съперниците си с почитание, само че ги прикани да загърбят разделянето и настоя те да работят със сърце и любов към Велико Търново. 

Отец Славчо Иванов насочи благослов за здраве и сполучлив мандат.  Доайенът измежду общинските съветници Иван Александров откри първото съвещание на локалния парламент за избор на ръководител. Новоизбраните съветници се сплотиха към кандидатурата на досегашния пръв измежду равни Венцислав Спирдонов.

След скрито гласоподаване деветчленната комисия по желание го конституира за ръководител с 27 гласа „ за “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР