ГЕРБ никога не правил подобно нещо със служебен кабинет -

...
ГЕРБ никога не правил подобно нещо със служебен кабинет -
Коментари Харесай

Даниел Митов: Служебното правителство е подчинено на един човек, който има за нещо да си връща

ГЕРБ в никакъв случай не правил сходно нещо със длъжностен кабинет - да сменя хора и да подрежда администрации. Това се е случвало единствено след избори с държавно управление, което е пристигнало по волята на българските жители, с парламентарно болшинство, с съпротива в Народното събрание. Това сподели заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред Българска национална телевизия.

" Служебното държавно управление е с лимитирана легитимност и е подчинено на един човек, който има за нещо да си връща. Той е окуражен да прави неща, които по принцип излизат отвън естествените функционалности на един длъжностен кабинет. Служебното държавно управление има за задача да приготви страната за избори и да обезпечи естественото действие на администрацията. А не да се занимава с възобновяване на нещо си, което си е въобразил или пък с реваншизъм ", разяснява Митов. Според него дейностите на служебния кабинет са напълно болшевистки.

За изказванията на предприемача Илчовски за напън над предприемачи, измами, схеми, заместник-председателят на ГЕРБ разяснява: " Този цирк мен ме вбеси, тъй като не може Народното събрание да се трансформира в естрада за кавга сред двама предприемачи. Ако има някакви нарушавания, да се подават сигнали в съответните институции ".

ГЕРБ се оказа в обстановка на изолираност - улицата протестираше с месеци против тях, в Народното събрание ги нарекоха " токсична партия ", никой не искаше да беседва с тях.

За тази изолираност Митов сподели, че не е била цялостна, тъй като са в коалиция.

" Аз считам, че отводът от разговор е демонстрация на политическа незрялост ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР