ГЕРБ не искат избори, а искат да гледат сеира на

...
ГЕРБ не искат избори, а искат да гледат сеира на
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ГЕРБ искат да гледат сеира на другите

ГЕРБ не желаят избори, а желаят да гледат сеира на другите. Това съобщи политологът Първан Симеонов в утринния блок на Българска национална телевизия.

Според него президентът би желал длъжностен кабинет и нови избори, само че един длъжностен кабинет за 2 месеца какво може да направи. Българска социалистическа партия не държи на избори и в случай че има нови избори логиката е следната – изгубилият продължава да губи, а спечелилият отново печели.

На Слави Трифонов му е по-трудно – в случай че не направи кабинет излиза състезател, само че в случай че не направи кабинет отново излиза състезател. В Демократична България е доста противоречиво дали антигерб добавката ще отиде още веднъж при тях или в „ ИТН “.

По думите на Симеонов „ Изправи се! Мутри вън! “ не държат на нови избори, тъй като при възможни нови избори може да останат под чертата. На останалите отвън Народното събрание им се желае реванш. При едни бързи нови избори част от гласовете на протестната вълна може да отиде при Слави Трифонов, посочи Симеонов и запита дали обществото няма да се уплаши от хаоса и да пожелае още веднъж Бойко Борисов.

Симеонов е на мнение, че партиите на митинга могат да сформират кабинет, в случай че одобряват безусловната поддръжка на Българска социалистическа партия. Поне 100 000 социалисти не излезли да гласоподават на парламентарни избори и за това „ ИТН “ станали втори. „ Нека не забравяме, че Коронавирус e главният кръчмар на всички сметки “, уточни Първан Симеонов.

На него му се вижда доста мъчно по какъв начин Слави Трифонов ще се разбере с Демократична България за мажоритарно гласоподаване или да вземем за пример по какъв начин „ ИТН “ ще се разбере с Мая Манолова. Симеонов не е сигурен до каква степен българинът желае смяна, тъй като е закостенял човек. Слави Трифонов на няколко пъти искаше да влезе в политиката и достиженията му са, че съумява да приказва с младежите, сподели още Първан Симеонов.

В студиото на Българска национална телевизия участва и политологът доцент Стойчо Стойчев, съгласно който огромните партии се дърпат и не желаят да вършат държавно управление, до момента в който дребните желаят мандат, а не предварителни избори. Политическите планове от улицата вършат един или най-много два парламентарни мандата и по-късно си отиват, означи Стойчев.

Той добави, че в случай че не се осъществя вторият мандат, третият ще се осъществя, тъй като огромните партии имат интерес отговорността за тежките време, които предстоят да бъдат понесени от „ Изправи се! Мутри вън! “ да вземем за пример. Според него президента Румен Радев може да образува работещо болшинство, което да си бъде напълно същинско държавно управление.

Самият президент, в случай че си гледа деликатно ходовете и картите би предпочел този вид – да конструира държавно управление, което по неговото водачество да прави някакви неща, да завоюва президентските избори и да търси личната си реализация в политиката, разяснява Стойчев.
Разделението в Народното събрание ще докара до опълчване, неустойчивост и за това никой не желае да се нагърби да ръководи, уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР