ГЕРБ изпреварва Продължаваме промяната като първа политическа сила у нас,

...
ГЕРБ изпреварва Продължаваме промяната като първа политическа сила у нас,
Коментари Харесай

Маркет линкс: ГЕРБ изпреварва Продължаваме промяната

ГЕРБ изпреварва " Продължаваме промяната " като първа политическа мощ у нас, сочат данните от национално изследване финансирано и осъществено взаимно от бТВ и " Маркет линкс ", което е извършено в интервала 22-29 март измежду 1029 пълнолетни лица.

Резултатите сочат, че ГЕРБ получават 22.1% поддръжка, следвани от " Продължаваме промяната " с поддръжка от 19.7%. Трета политическа мощ е Българска социалистическа партия с 11.6%. Движение за права и свободи и " Възраждане " имат подобен резултат – 8,2 на 100. Подкрепата за " Демократична България " е 7.6%, а за " ИТН " - 6.7%.

" Правителството и обединението досега съумяват да удържат обстановката. Факт е, че се натрупват редица рецесии. Това държавно управление започва доскоро повече от 100 дни с доста високи упования, само че съчетаването на на рецесиите с високите упования в действителност води до понижаване на доверието и поддръжката за ръководещите и по-конкретно в ръководещата партия ", сподели пред бТВ Добромир Живков от „ Маркет линкс “.

По думите му от електорална позиция като капацитет партиите в обединението по скоро остават релативно постоянни с дребни промени.

Данните демонстрират, че доверието към кабинета спада с 10% спрямо януари. Сходна е наклонността и при доверието в Народното събрание, като от януари до март доверието е спаднало със 7%.

Кирил Петков обаче продължава да е най-харесваният политически водач у нас с 27% утвърждение. На този декор недоверието против него е 50%.

" Рейтингът му беше положителен допреди 2 месеца, до момента в който в този момент в действителност се обръща наклонността ", уточни Живков.

По думите му забавен е резултатът от изследването при водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който макар ареста не съумява да получи прилив на благосклонност. " Арестът и последващите развития в действителност доведоха до известно активизиране в ГЕРБ, само че не и готовност на симпатизиращите на господин Борисов ", сподели социологът.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов с 21% % утвърждение и 65 на 100 отрицание.

Слави Трифонов е желан от 18% от интервюираните, недоверието към него е 64 на 100.

" Неговата политиката без обществени изяви, единствено с постове в обществените мрежи, се оказва основният миг за загубата на доверие и на позиции, както и на „ ИТН “ от електорална позиция ", показват от " Маркет линкс ".

Костадин Костадинов е желан от 16% (неодобрението е 60%), Корнелия Нинова има 15% утвърждение (неодобрение 69%), а Христо Иванов е желан от 14% от интервюираните (60% неодобрение). Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ получава доверието от 11 на 100 от запитаните (неодобрението е 77%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР