ГЕРБ и ДПС ще участва в кворума в сряда, но

...
ГЕРБ и ДПС ще участва в кворума в сряда, но
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС поставили няколко условия на Асен Василев, той клекна: Обещавам! Няма повече да…

ГЕРБ и Движение за права и свободи ще взе участие в кворума в сряда, само че против избрани условия. Това обявиха ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев и министърът на финансите и съпредседател на ПП-ДБ Асен Василев пред публицисти. Те дават изказване в Народното събрание, предава 24 часа.
„ Условията са следните: първата тематика беше дерогацията на „ Лукойл “, втората – Закон за държавния бюджет, трета тематика – проява на евроатлантическото болшинство “, изясни Атанасова.
Тя сподели, че получили увещание от сътрудниците от ПП-ДБ в лицето на Асен Василев, че отсега нататък няма да има случаи, в които тяхната парламентарна група ще гласоподава дружно в друго болшинство с „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.
От нейните думи стана ясно, че са се разбрали дерогацията да бъде анулирана в две стъпки: от 1 януари прекъсване на квотите за експорт, а от 1 март окончателната й анулация.
„ За този временен интервал се разбрахме само и единствено да няма разтърсвания на пазара финансови, а точно тези вреди от покачване на цената на дизела и бензина да бъдат признати от българските жители “, добави тя.
„ ГЕРБ сложи изискване проходите да бъдат направени по-реалистично и в тази връзка ще бъдат понижени с 2,4 милиарда лева, тъкмо толкоз, колкото е плануваната вноска за таксата за газа. Второто изискване беше да има лист с национални предпочитани капиталови обекти и в него ще бъдат включени автомагистрала „ Струма “, пътят Плевен-Русе, автомагистрала „ Хемус “ и други обекти. Движение за права и свободи пък сложи подобен предпочитан лист за вложения в общините “, изясни ръководителят на бюджетната комисия Йордан Цонев.
Он неговите думи стана ясно, че тези два листата ще бъдат конкретизирани сред първо и второ четене и ще бъдат неразделна част от бюджета, подсигурени със съответния запас.
„ Капиталовата стратегия става от 12 на 10 милиарда лева, задоволителна да покрие всички тези условия и да помогне стопанската система на страната да не влезе в криза “, добави той и сподели, че също по този начин се прецезирали тавана на поемането на дълг с съвсем 1 милиарда лева, по този начин постигнали единодушие за рамката и за финансовите разноски на държавния бюджет, който ще бъде импортиран идната седмица.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР