ГЕРБ и БСП заговориха с езика на ДПС, ДБ готови

...
ГЕРБ и БСП заговориха с езика на ДПС, ДБ готови
Коментари Харесай

Обрат в кампанията.Червените линии избледняха

ГЕРБ и Българска социалистическа партия заговориха с езика на Движение за права и свободи, Демократична България подготвени на диалози с всички Вотът на 2 октомври ще е тестване не са партийната мощност, а за политическия разсъдък
 

Едно изявление на Христо Иванов беляза обрата на завършилата акция за парламентарните избори в неделя, 2 октомври.Демократична България ще беседва за сформиране на държавно управление с всички политически сили в идващия парламент като се изключи “Възраждане ”, сподели Христо Иванов. Само преди месец обединяването му чертаеше най-дълбоките разграничителни линии по отношение на ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане ", " Български напредък " и даже Има Такъв Народ. С ескалацията на войната в Украйна, разгарянето на енергийната рецесия и очертаващата се тъмна, гладна и студена зима обаче част от линиите на опълчване избледняха. А
-->
залозите за кабинет се вдигнаха 

Три равнопоставени условия, с цел да поддържа кабинет уточни Демократична България. Първото е ясна позиция по войната в Украйна, която е и експанзия към Източна Европа, и енергийна война. Второто е господство на закона и промяна на прокуратурата. Третото - икономическа, фискална и финансова политика, която се базира на разбирането, че трайното повишаване на приходите става с вложения и с положителни работни места, а не с популистки ограничения. Криза се взема решение с вложения, повтаря цялостен месец Движение за права и свободи при обиколките си в страната. Сходни позиции застъпват и останалите партии без Политическа партия и " Възраждане ". Първите не престават да желаят всичко за себе си и най-много да командват парада, вторите имат свои, диаметрално противоположни позиции: поддръжка за Русия, отвод от еврото и излизане от НАТО.

Предизборната акция стартира и приключи с червени линии, само че основно за ГЕРБ и Политическа партия. Двете партии

използваха идентични опорки

" Промяната " атакуваше Бойко Борисов и Борислава Йовчева. ГЕРБ - Кирил Петков и Лена Бориславова.

Делян Добрев и имотни афери с родственици се конкурираха с плеяда братовчеди, кумове и другарски кръгове в Политическа партия. Петков громеше ГЕРБ като знак на корупция, Борисов атакуваше Политическа партия с тайния отчет на ДАНС и злоупотребили със 100 милиона. Чекмеджета против комисионни от газови медиатори. Борисов би трябвало да се пенсионира, тръбеше Политическа партия. " Промяната " се пенсионира с ръководството си, отговаряше ГЕРБ.

ГЕРБ съумяха да изплуват в акцията

показвайки преобладаващия си опит над харвардската група. Но изгубиха обичаен електорат с неубедителното показване на евроатлантически полезности в опит да сглобят задоволително лице за бъдещо ръководство. Аз съм добър човек, по-добре с мен, знаете ли по какъв начин ви се точат Томислав, Делян и Андерей, подаде ръка Борисов на Политическа партия. Но получи единствено отвод и озлобление.

Политическа партия губеха почва под краката си

и започнаха в акцията развой на канибализация в досегашната обединението като се пробваха да откъснат гласове и от Демократична България, и Българска социалистическа партия. Без поддръжката на Радев, те бяха сложени в обстановка да подменят огромна част от хората и изяждането на гласове от съдружните им сътрудници бе натурален самозащитен развой, макар че сочат ГЕРБ като собствен главен конкурент. За Политическа партия акцията приключи като ръководството им - с фалш и неистина. Белег на цялата конкуренция остана опитът на Кирил Петков да инсценира лидерски спор в бТВ, промъквайки се тихомълком в студиото на мястото на Сабрутев. Напускането на Деница Сачева и Томислав Дончев сподели, че мъчно двете партии ще намерят общ език.

За Демократична България и Българска социалистическа партия акцията бе за оцеляване

и това си пролича от фокусираните към твърдия им електорат послания – правосъдна промяна за първите и обществена политика - за вторите. Страхът, сковал и двете партии е забележим от отсъствието на акции, които биха могли да разширят периферията. Шоуто, като емблема на конкуренцията, липсваше. Войната в Украйна прегрупира посланията им в двата полюса - на русофобите и русофилите.

Има Такъв Народ смениха главния си конкурент

ГЕРБ с Политическа партия. Кампанията им стартира и приключи със залп по Кирил Петков и Асен Василев. " Има три типа неистини. Едната е поради полза, другата е от боязън, третата е патологична. Има и четвърти – хора, които си имат вяра като лъжат ", сподели Трифонов по адрес на Петков.

С предлагането си за президентска република Има Такъв Народ заложи на електората, подкрепящ Румен Радев. А с посланието си: " Сами против всички, дружно с вас " - на тясната си връзка с хората, които постоянно са били против системата у нас.

" Възраждане " смъкна офанзивата против Европейски Съюз

която бе сменена с по-националистически послания. Отношението към Русия също остана на назад във времето. За сметка на отворената нова борба - против еврото. В нея влезе даже проф. Стив Ханке, който даде обещание разбор за изгодите и рисковете от европейската валута.

Националистическата агитация изглеждаше като цел за офанзивата против турските секции и сезирането на ДАНС и прокуратурата. И непосредствено обръщение към електората на старите патриотични обединения Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Атака ".

" Български напредък " закъсняха да се заявят

като носители на новото. Експертният им капацитет остана незабележим за необятната аудитория. Софиянски и Румен Петков сложиха отрицателен отпечатък. Едва последните 10 дни Стефан Янев направи ефирен маратон и влезе в доста добра кондиция, стъпвайки на мощните си черти - умеене да носи отговорност, да образува екип, за взема смели и непопулярни решения, да не се плаши, когато отстоява националния интерес.

На този декор акцията на Движение за права и свободи

изглеждаше единствената обичайната, предвидима, подредена и положителна. Основният апел - за решение на политическата рецесия и премахването на омразата и алените линии, не попречи на Движението да припознае като политически конкурент ГЕРБ и Политическа партия.

Движението извади на напред във времето експертния си капацитет, даде поръчка за разширение на географията си с обещанието за поддръжка за дребните общини, с разясненията за игрите с пенсии и европрограми.

Основният слоган " Стабилност и сигурност " и принуди политическите съперници на Движение за права и свободи да стартират за копират Движението, включвайки двете основни думи в речника си. А скритият слоган " В централната власт без Движение за права и свободи не може " стана най-разпознаваемото обръщение в акцията. В края на акцията и ГЕРБ, и Българска социалистическа партия заговориха с езика на Движение за права и свободи. " Има поредност от рецесии, само че първо би трябвало да овладеем политическата, да върнем в политиката разговора и отговорността – със устойчиво държавно управление. Ние ще носим главната отговорност, тъй като притежаваме по-рядка експертиза ", сподели Томислав Дончев на ГЕРБерското заседание с Манфред Вебер. Българска социалистическа партия основава непоклатимост и сигурност, безусловно открадна лозунга на Движение за права и свободи Кристиян Вигенин.

Ясно е, че в каскадата от рецесии, най-страшно и най-безотговорно е България да остане без държавно управление. Затова

Денят Х не е 2 октомври

Тогава гласоподавателят ще подреди партиите, като занапред е 100% несъмнено, че на никого няма да даде властта да ръководи самичък. Денят Х е идващият, когато ще стане ясно кои от политическите сили могат да надмогнат егото си. И да изтрият разграничителните линии, с цел да преведат страната през адската зима, която към този момент чука на вратата. Изборите в неделя са тестване не за партийната мощност, а за политическия разсъдък.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР