”ГЕРБ готвят драстично увеличение на данъците, а гласувайки за техните

...
”ГЕРБ готвят драстично увеличение на данъците, а гласувайки за техните
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: ГЕРБ готвят драстично увеличение на данъците, няма да завършат АЕЦ „Белене”

”ГЕРБ готвят фрапантно нарастване на налозите, а гласувайки за техните претенденти за народни представители в Плевенска област се поставя кръст върху плана за АЕЦ „ Белене”. Това съобщи през днешния ден на конференция в Плевен лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ за 15-ти МИР проф. Румен Гечев. Той направи сериозен разбор на икономическия раздел на предизборната платформа на ГЕРБ.
Проф. Гечев изведе няколко съществени акцента. На първо място обърна внимание, че всички планове по главните макроикономически индикатори се основават на нереалистичен стопански напредък за интервала 2021-2025 година Нарастването на Брутният вътрешен продукт на 196 милиарда лв. до 2025 година (стр.9 от програмата) би било допустимо, в случай че стопанската система ни пораства средногодишно с фантастичните 14 %. Затова и всички чудеса със междинни и минимални заплати, пенсии и впрочем, които директно зависят от Брутният вътрешен продукт са розови фантазии, безапелационен бе лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Плевен.

" Няма никакви индикации, че лансираните стопански фантазии в програмата на ГЕРБ са взели под внимание пандемията Ковид-19 ", акцентира проф. Румен Гечев. И добави, че нито последствията от неуспеха в опитите за ръководство на рецесията, в това число на имунизирането, нито някакви прогнози какъв брой дълго и доколко тази рецесия ще въздейства върху българската стопанска система са взети поради.

Кандидатът за депутат обърна внимание и на това, че всъщност ГЕРБ признават, че ще усилят доста налозите и таксите за физически лица и за компаниите. Това нарастване може да бъде двойно и тройно, тъй като на стр.30 от програмата се показва, че ще се вкара „ подоходен локален налог “, ще се организира „ промяна за таксуване на битовите боклуци “ и ще се вкара „ обективна пазарна оценка на недвижимите парцели “. „ Всичко това е ясна поръчка за въвеждане на нови и увеличение съществуващи налози и такси. При това тук няма никакви цифри, както се споделя, предлага ни се да подпишем празен избирателен чек. ГЕРБ лъжат за данъчните си планове. Те приготвят данъчна ескалация, която ще се стовари изключително тежко върху стотици хиляди фамилии с ниски доходи”, съобщи проф. Гечев.

Според него в предизборната си стратегия ГЕРБ демонстрират двуличие при отричането на европейския модел на Българска социалистическа партия за промени в данъчната система за приходите на физически лица. На стр.29, уточни лидерът на листата за 15-ти МИР-Плевен, написа, че „ в случай че се вкара необлагаем най-малко, без да се трансформират ставките на междинните доходи….ще се осъществя голяма загуба за бюджета в порядъка на 1-1.5 милиарда “. Колко апокалиптично! Само че в платформата на Българска социалистическа партия няма никакъв необлагаем най-малко. 10%-ият налог остава за всички приходи до 3600 лв. месечно. Пак да повторим, няма необлагаем приход, т.е. няма и загуби от 1.5 милиарда лв.. Въпросът е, къде са чели спецовете на ГЕРБ? Толкова ли са закъсали, че ползват гьобелсови трикове, с цел да плашат гласоподавателите?

Проф. Румен Гечев разяснява и бъдещето на плана за АЕЦ „ Белене” и неговото неявяване в програмата на ГЕРБ. „ Лъсна лицемерието на ГЕРБ за нуклеарната централа „ Белене “. Лупингите на Борисов от „ прелестен и нужен план “, през „ мочур “ и „ атрактивен план за стратегически непознати вложители “ са приземени. В раздел „ Енергетика “ (стр. 45) крещящо отсъства изобщо думата „ Белене “. Сякаш последно през 2018 година ГЕРБ не внесе и не гласоподава в Народно събрание Решение за започване на договаряния с евентуални вложители. Както и предупреждавахме, всичко това е било зле режисиран театър”, безапелационен бе претендентът за народен представител. „ Просто слугуването на непознати ползи беше крит зад сякаш положителни планове. За гласоподавателите от Плевенска област, а и за цяла България, най-сетне излиза наяве, че до момента в който са на власт, ГЕРБ в никакъв случай няма да завършат този план. За тях „ началниците “ от Вашингтон и Брюксел, които ги държат на власт, са по-важни от ползите на българския народ”, съобщи проф. Румен Гечев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР