ГЕРБ е първа политическа сила, а ПП-ДБ втора, ако днес

...
ГЕРБ е първа политическа сила, а ПП-ДБ втора, ако днес
Коментари Харесай

,,Маркет Линкс“ пресметна, Киро позеленя от завист: ГЕРБ са №1, ,,Промяната“ са доста назад

ГЕРБ е първа политическа мощ, а ПП-ДБ втора, в случай че през днешния ден трябваше да се проведат предварителни избори. Това демонстрира изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет ЛИНКС “. Проведено е измежду 1014 лица над 18 година в страната в интервала 10-19 ноември 2023 година по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.
22,8% от интервюираните биха дали своят вот за ГЕРБ, а за ПП-ДБ – 17,4%. На трето място е Движение за права и свободи с 12,5%. „ Възраждане “ са четвърти, а Българска социалистическа партия пети, надлежно с 11,1% и 9,1%.
Доверие към политиците
Относно политиците има спад при всички в равнището на доверието и повишаване на недоверието с 2-3 пункта, в границите на един месец, разяснява Добромир Живков от „ Маркет ЛИНКС “ пред бТВ.
Президентът Румен Радев се употребява с 42% доверие и с 38% съмнение. Премиерът Николай Денков има 58% съмнение и 22% доверие. 63% от хората нямат доверие на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, а 20% имат доверие. При Христо Иванов резултатите са 62% съмнение против 15% доверие, а при Кирил Петков – 70% и 15%. В изследването е включен и Делян Пеевски, който структурите на Движение за права и свободи стремително предлагат за нов водач на партията. Той получава 78% съмнение против 8% доверие.
Доверие в институциите
Не е високо и доверието в институциите, сочи социологическото изследване къма държавното управление е 20%, а към Народното събрание – 13%.
„ През последните години доверието в Народното събрание стабилно се движи под 15%, даже предишното Народно събрание приключи мандата си с доверие към 10%. Връща се чувството за политическа неустановеност в обществото “, разгласи Живков.
На въпроса дали държавното управление „ Денков Габриел “ би трябвало да продължи работата си 39% считат, че кабинетът би трябвало да продължи да работи, а 36% – считат, че е необходим нов.
Според Живков този резултат е разследване от търсенето на непоклатимост за идващите месеци.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР