Георги Тошев създава компанията си за производство на зеленчуци Еко

...
Георги Тошев създава компанията си за производство на зеленчуци Еко
Коментари Харесай

Български земеделци продават 70% от реколтата си от патладжан в Kaufland

Георги Тошев основава компанията си за произвеждане на зеленчуци „ Еко Бул Плантс “ през 2012 година Въпреки, че приключва висшето си обучение по „ Международни финанси и търговия “ и „ Бизнес администрация “ във Англия, той избира България за развиване на кариерата си. Споделя, че неговият офис е „ под слънцето “ и не може да си показа да работи в обичаен подобен в корпоративна среда. Признава обаче, че и това си има цена – работният му ден през топлите месеци стартира в 5 и завършва в 9 вечерта, само че удовлетвореността от създадената качествена и свежа продукция компенсира дългите часове на полето.

„ Когато обичаш това, което правиш, триумфът няма по какъв начин да не те последва “, отбелязва с усмивка Георги. И сполучливото развиване на компанията му потвърждава това. „ Първата година започнахме с 5 декара обработваеми площи, втората - станаха 25 и сега гледаме към 350 декара. Като единствено патладжаните тази година са 50 декара “, прибавя Георги.

Първата зеленчукова просвета, с която се захваща, са патладжаните. След това стартира да отглежда люти чушки, уголемява портфолиото си с капия и бяла чушка, включва карфиол и зеле, както и тиква и тиквички. И по този начин всяка година продължава да усилва типа на зеленчуците, които отглежда.



„ Партньорството ми с Kaufland стартира още със основаването на „ Еко Бул Плантс “. Сигурността за изкупуването на продукцията, която ти дава подобен огромен сътрудник е извънредно значима за развиването на компанията. В момента осъществявам сред 70 и 80% от продукцията на патладжани във веригата на Kaufland, което възлиза на към 250-300 тона. Това в действителност е цялото количество „ първо качество “ патладжани, които произвеждаме и които дават отговор на високите стандарти на Kaufland. За останала продукция имаме контракти с консервни заводи “, споделя Георги Тошев.

Земеделските площи, които обработва компанията на Тошев са ситуирани край село Стряма, в непосредствена непосредственост до Логистичния център на Kaufland, който е най-големият сходен център в страната ни. За Kaufland България предлагането на качествени и свежи български плодове и зеленчуци е приоритет и по тази причина всяка година компанията се стреми към разширение на асортимента и партньорствата си с български производители. Контролът върху качеството на продукцията е четиристепенен и се осъществя по цялата верига на произвеждане на плодовете и зеленчуците - от избора и засаждането на най-хубавите сортове семена взаимно с производителите, до развъждането и съхранението на продукцията.

Предприемчивият аграрни производител Георги Тошев изяснява, че развъждането на всяка една зеленчукова просвета е доста характерно и изисква доста грижи и ръчен труд. Засяването на патладжаните стартира още в средата на февруари, във втората половина на април растенията се разсаждат на полето и първите плодове стартират да се берат към 20 юни. Продукцията продължава до края на септември или началото на октомври, според от рухването на първите слани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР