Георги Тамбуев, Огнян Стефанов и Миролюба Бенатова са част от

...
Георги Тамбуев, Огнян Стефанов и Миролюба Бенатова са част от
Коментари Харесай

„Свободни в словото“: Анна Заркова разказва за седем разследващи журналисти

Георги Тамбуев, Огнян Стефанов и Миролюба Бенатова са част от настоящите лица
Безкомпромисното перо на българската журналистика и в. „ Труд “ – Анна Заркова, издаде следващата си книга, която този път е отдадена на проверяващата публицистика. В „ Свободни в словото “ на издателство „ Авлига “ върху повече от 460 страници са събрани историите на седем представители на този род от близкото минало до наши дни.



Главните настоящи лица са добре познати на нашата общност имена. Покойният Георги Тамбуев се прочу с следствията си за корупцията още преди 1989 година В по-ново време работят Асен Йорданов, основателят на „ Биволъ “ и Огнян Стефанов – на уеб страницата „ Фрог нюз “. Николай Стайков е създател на следствията за Корпоративна комерсиална банка и Осемте джуджета. От телевизионните публицисти са показани Миролюба Бенатова, Валя Ахчиева и Генка Шикерова.

В книгата са разказани както най-известните следствия на публицистите, по този начин и техните лични истории. Личният живот на хората, свободни в словото, е не по-малко забавен и индикативен за това по какъв начин са се формирали характерите им, с цел да оцеляват в сложното занятие на проверяващи публицисти.

Покрай следствията читателят може да научи любопитни истории от журналистическото ежедневие. И без значение дали героите са мъже или дами, пишещи или водещи, те имат нещо общо между тях - желанието да открият истината и да я създадат обществено притежание, без значение от цената, която би трябвало да платят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР