Георги Марков, ГЕРБ: Ще решим дали да искаме импийчмънтДържавният глава

...
Георги Марков, ГЕРБ: Ще решим дали да искаме импийчмънтДържавният глава
Коментари Харесай

ГЕРБ: Радев да каже по кой член от Конституцията сваля доверие

Георги Марков, ГЕРБ: Ще решим дали да желаеме импийчмънт
Държавният глава Румен Радев да каже по кой член от конституцията смъква доверието си от държавното управление, настоя в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Георги Марков. По думите му, единствено българският народ и гласоподавател може да смъкна доверието си и има член 1, който споделя, че България е парламентарна република и в нея изпълнителната власт в лицето на държавното управление получава своята власт единствено от Народното събрание, а то - от българските гласоподаватели.

Ние, от ПГ на ГЕРБ, ще решим, тъй като имаме задоволително брой депутати, дали да желаеме импийчмънт на президента или не, само че можем да вкараме такава процедура, когато чуем решението на Конституционен съд, разгласи Марков.

От името на ПГ на ГЕРБ доста съжаляваме за " тази издънка " на президента, само че ние към този момент не го считаме за президент на всички българи, оставаме правилни на нашите гласоподаватели, ще победим 2021 година на парламентарните избори и ще вървим напред, заявиха ръководещите.

Безпрецедентно е български държавен глава да раздели нацията и да каже, че той е с тези милиони, които гласоподаваха срещу ГЕРБ, а не с тези, които осем пъти избираха ГЕРБ. Той обиди нашите гласоподаватели и не може да бъде към този момент техен президент, изрично декларират от групировката.

Георги Марков напомни, че единствено преди три месеца гласоподавателите са дали " страховит избор на доверие на ръководещата ГЕРБ ", която безусловно е разгромила опозицията. Той добави и последния несполучлив избор на съмнение към кабинета " Борисов " 3.

Трябва да сме горди, че Българска социалистическа партия е мощна партия, една от най-силните социалистически партии в Европа, по-силна от френската, немската - това прави нашите победи още по-сладки, значи ние сме още по-силни да побеждаваме в осем парламентарни вота с осем на нула, прочете Георги Марков от трибуната на Народно събрание.

На президента му се присънваха революции, той говореше, че хората са на улиците, само че те бяха доста малко. И против Макрон има хора на улицата, продължи депутатът.

Според ръководещите Румен Радев е произнесъл тежка, погрешна присъда на българските институции - те били парализирани, и това го слушат европейските институции. Кой е неподвижен - Конституционен съд, който образува дело по искане на основния прокурор за импийчмънт на президента и би трябвало да каже по кое време той нарушава конституцията, уточни Марков. Нима е парализирано българското държавно управление, което докара невиждано в България 34-ма министър-председатели от цяла Европа, посочи заслугите на кабинета представителят на ГЕРБ.

Марков акцентира, че точно Бойко Борисов е предиздвикал Вучич и Тачич да си свидлив ръцете.

В изявлението си той бе безапелационен, че не са парализирани нито българският парламент, макар опита на левицата, нито локалната власт, като даде за образец коледната елха в Бургас, от която се е възхитила Десислава Радева. Българското държавно управление взема решение казуса в Перник. Главният прокурор е подгонил бандитите, не стои във фризера. Нима е неподвижен ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов, уточни още причини Марков.

Той означи, че заплатите у нас в никакъв случай не са били по-високи. Управляващите припомниха, че по времето на Жан Виденов възнагражденията са били три $. Останали са ниски и по време на " паралелната страна, когато дружно с Движение за права и свободи направихте министър председател Илия Павлов и той управляваше от Бистрица ", напомни Марков на Българска социалистическа партия.

Тези неща Радев може и да не ги знае, не е взел участие в смяната, само че, когато станеш държавен глава, ще четеш, безапелационен е той.

Ние от ПГ на ГЕРБ можем, само че не споделяме, че смъкваме доверието си от президента, не го вършим, заявява депутатът.

Нашият министър председател превъзхожда Радев в едно доста значимо нещо - ненагледен човек е, обича хората, съобщи той. Каза, че обича всички кметове, че обича републиканците и демократите при визитата си в Съединени американски щати, изясни някогашният парламентарен арбитър.
Крум Зарков, Българска социалистическа партия - Дразни ви, че президентът споделя истината
" Това, което ви нервира у президента, не е толкоз, че смъкна доверието, не е толкоз, че е сериозен, не е даже фактът, че с цялото си поведение уплътнява функционалността на президент. Това, което ви нервира е, че той споделя истината ", отговори на ГЕРБ заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков в декларация от парламентарната естрада.

" Вие я знаете, само че не я приемате и на всичко това би трябвало да се постави край ", добави той.

" Вчера българският президент Румен Радев разгласи, че снема доверието си от държавното управление. Този акт е извънредно значим, той не е невиждан ", уточни Зарков. Той означи, че президентът Плевнелиев и президентът Желев са правили същото. И ние може да не сме били съгласни с тяхната оценка, само че в никакъв случай не сме поставяли под подозрение правото им да се извърнат пред българските жители и да кажат, че държавното управление, съгласно тях, не си прави работата, разяснява той.

Зарков означи, че от през вчерашния ден има доста мнения за този акт на президента, само че се пропуща основна негова фраза, която е даже по-важна. " Президентът сподели: " На всичко това би трябвало да се постави край ". На кое би трябвало да се постави край? На розовите думи, които чухме тук? Да. На източването на обществените средства? Да, само че и на още едно - на безусловно неприемливото безучастие, което вкарва страната ни в безусловно безвремие ", разяснява заместник-председателят на ПГ на левицата. По думите му в продължение на три години държавното управление не е подхванало безусловно нужните промени.

" Правителството, сходно на тези мъдреци, които умерено чакат до реката течението да донесе труповете на враговете им, седи и гледа реката, само че реката пресъхна, изпълни се с умряла риба, хората през 2020 година останаха без вода, а въздухът, който дишат, ги вкарва в лечебни заведения ", разяснява Зарков. Всяка година гласуваме от ден на ден и повече пари за опазване на здравето, с цел да изтичат в джобовете на спекуланти, до момента в който същинските пациенти доплащат от личния си джоб, уточни той. По думите му това най-вече тежи на пенсионерите, които повече от три години молят да се преизчислят пенсиите.

Нали разбирате, че до момента в който чакаме Васил Божков да се върне от ОАЕ, българите от ден на ден бягат отсам, попита Зарков. Не е единствено поради заплатите, а тъй като търсят, с изключение на положителни приходи - опазване на здравето, обучение за децата си, обществена правдивост и същинско правораздаване, добави той.

Нима за някой е загадка, че офанзивите против президента са и за това, тъй като той сподели, че би трябвало да се направи нещо надалеч по-значително в бранша на правораздаването, попита Зарков. Той разяснява, че президентът е сложил и различен въпрос, от който ръководещите бягат - този за честните избори. Съдия Марков изяснява какви победи имат и по какъв начин болшинството поддържа ГЕРБ. Сигурни ли сте? Сигурни ли сте, че са за вас тези 400 хиляди недействителни бюлетини?, попита още Зарков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР