Георги Александров е първото ново име в зимната селекция на

...
Георги Александров е първото ново име в зимната селекция на
Коментари Харесай

Георги Александров: Етър е най-доброто за мен, ще дам всичко от себе си

Георги Александров е първото ново име в зимната селекция на Етър. 20-годишният защитник подписа контракт за година и половина с „ виолетовите “. Роден е на 20 май 2001 година Преминал е през всички гарнитури на Левски, беше капитан на тима U9, стигна до мъжкия тим, за малко бе и във Витоша (Бистрица). Георги Александров даде първото си изявление като футболист на “болярите ”.

– Как се стигна до прехвърлянето ти в „ Етър “?

– Цанко Цветанов, който ми беше помощник-треньор в „ Левски “, направи връзката с президента на „ Етър “. Още преди шест месеца имаше интерес от „ виолетовите “, само че тогава по този начин се стекоха събитията, че не дойдох. Точно тогава беше пристигнал господин Стоилов и желаех да се потвърдя, да видя дали ще мога да се утвърдя. Не съумях, по една или друга причина, и взех решение да направя смяната. Сега към този момент нямаше какво да ме спре и се веселя, че съм тук.

– Със сигурност ще имаш повече игрово време с виолетовия екип…

– Разбира се, аз по тази причина съм пристигнал. Да оказа помощ на тима и да дам максимума от себе си. Ако мога, да оказа помощ на „ Етър “ да влезе в Първа лига, каквато е задачата.

– На кой пост се чувстваш най-добре?

– Централен бранител и отбранителен халф. В клубния ми тим постоянно съм играл централен бранител, а в националните гарнитури съм бил отбранителен халф.

– Сподели няколко думи за себе си?

– От София съм, там съм роден и живял 20 години. От 6 до 19-годишен съм бил в школата на „ Левски “. След това за малко играх във „ Витоша “ (Бистрица) и се върнах още веднъж за година и половина на „ Герена “. Мисля, че най-силното ми качество е прочитането и визията върху играта. Спокоен, преклонен, концентриран върху това, което желая да реализира.

– Играл ли си с някого от футболистите на „ Етър “ и смяташ ли, че бързо ще се сработите?

– Единствено с Кольо Станев съм играл в националните обединения. Другите ги познавам единствено от мачовете, в които съм ги гледал, само че това, което виждам тук, е че има доста добър колектив и опитни футболисти с доста добра кариера. Дани Младенов беше в „ Левски “ в последния добър интервал на „ сините “ в Европа.

– Какво очакваш за пролетния полусезон за себе си и тима?

– Първо за отбора, тъй като футболът е отборна игра – чакам „ Етър “ във всеки мач да играе за победа. От себе си чакам да се представям добре, да оказвам помощ на тима и да реализираме поставената цел, с цел да можем да върнем „ Етър “ в Първа лига. Велико Търново е футболен град и хората заслужават да гледат футбол в така наречен хайлайф. Условията, които ми предоставиха, са прелестни, всичко подготвя да мисля само за футбол.

– Вероятно за теб „ Етър “ е една стъпка по пътя нагоре в кариерата ти?

– Да, точно, това беше и моят избор. Имах много оферти, само че като седнах и разгледах нещата, мисля, че „ Етър “ е най-хубавото. Първо, тъй като постоянно се бори, а всеки футболист би трябвало да играе напрегнат, а не да е в тим, който няма почитатели или упоритости. Важно е и че „ Етър “ е единственият тим в града и всички те поддържат, когато побеждаваш. Заради това избрах в „ Етър “.

– „ Левски “ ще продължи ли да те следи?

– Не знам, това е тяхна преценка. Казаха, че ще ме наблюдават. Аз по тази причина работя, един ден още веднъж да се върна там, само че към този момент с по-различна роля.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР