Генераторът на британската компания Bowman Power Group икономисва 7,8% от

...
Генераторът на британската компания Bowman Power Group икономисва 7,8% от
Коментари Харесай

Нов генератор преобразува движението на изгорелите газове в електричество

Генераторът на английската компания Bowman Power Group икономисва 7,8% от разхода на гориво при водния превоз. Инсталирането на сходен генератор възстановява вложената инвестиция за 2,3 години и резервира чиста околната среда.

Генераторът употребява специфична турбина, която е сложена на мястото на ауспуха. Вместо пасивното унищожаване на шумовете и вибрациите посредством резонансен шумозаглушител, потокът от изгорели газове върти турбината и генерира електрическа сила.



„В дизеловите и бензиновите мотори 30-40% от силата на горивото се губи в ауспуха и не се употребява. Ние предлагаме решение, което връща част от тази енергия“ – сподели ръководителят на Bowman Power Group Шинри Шимко.

Генераторът е планиран за слагане в в този момент употребяваните морски съдове, без значение дали пътнически или транспортни, и усилва тяхната успеваемост. Устройство към този момент е минало всички проби и е сертифицирано в регистъра на Лойд.



Разработването на генератора е коствало към $2 милиона и отчасти е финансирано от английската организация по нововъведенията. В плана са взели участие Rolls-Royce Power Systems и учените от Университетския лицей в Лондон.

Корабният превоз има 2% дял от изхвърляния в атмосферата въглероден диоксид, като този % се усилва.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР