Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за слагане на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за слагане на
Коментари Харесай

Гутериш призова за край на ядрения шантаж: Студената война почти унищожи света

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за слагане на завършек на ерата на " нуклеарния шантаж ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Студената война докара човечеството на няколко минути от заличаването. Днес, десетилетия след рухването на Берлинската стена, ние още веднъж чуваме нуклеарни закани ", сподели Гутериш на особено съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации по случай Международния ден за цялостното унищожаване на нуклеарните оръжия през вчерашния ден.

В сряда съветският президент Владимир Путин заплаши, че може да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани страната си, на фона на войната в Украйна.

" Трябва да бъде комплициран завършек на ерата на нуклеарния шантаж ", прикани Гутериш през вчерашния ден.

Миналата седмица Съединените щати оповестиха, че са употребявали частни канали, с цел да предупредят Русия да спре да заплашва, че може да употребява нуклеарни оръжия, като са й дали да разбере, че следователно ще понесе " пагубни последствия ", напомня Агенция Франс Прес.

Понеделник бе и последният ден от общополитическите диспути в границите на 77-ата годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Някои от най-яростните критици на Запада използваха тази най-висока дипломатическа естрада, с цел да обвинят Съединени американски щати и техните съдружници, че се пробват да наложат своята воля на света, отбелязва АП.

Сирийският министър на външните работи Файсал Мекдад прикани силите на ръководената от Съединените щати интернационална коалиция да изоставен страната му.

Джо Байдън " се заяде с нас ", сподели севернокорейският непрекъснат представител при Организация на обединените нации Сон Ким и отхвърли посланието, което президентът на Съединени американски щати насочи от същата естрада няколко дни по-рано.

Тогава Байдън не загатна Сирия категорично, само че разкритикува за малко Северна Корея, че " продължава безочливо да нарушава глобите ", наложени й от Организация на обединените нации поради нейните нуклеарни действия.

" Нека бъда явен, ние в никакъв случай не сме признавали такива резолюции, които оказват напън ", защото ги считаме за американски цели, просто доказани от интернационалната общественост, сподели севернокорейският посланик.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР