Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предложи с писмо на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предложи с писмо на
Коментари Харесай

ООН изпраща Николай Младенов като специален пратеник в Либия

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предложи с писмо на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да назначи специфичния координатор на организацията за близкоизточния кротичък развой Николай Младенов за специфичен делегат за Либия и началник на задачата на Организация на обединените нации за поддръжка в Либия (UNSMIL), предадоха международните организации.
Не се чака 15-членният Съвет за сигурност на Организация на обединените нации да изрази някакви възражения против кандидатурата, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Младенов ще размени на този пост ливанеца Гасан Саламе, който ненадейно се отдръпна през март, след две и половина години работа, като се базира на здравословни проблеми.
Оттогава за и.д. специфичен делегат за Либия бе назначена Стефани Уилямс, американски специалист по Близкия изток.
През септември Съветът за сигурност на Организация на обединените нации реши длъжността специфичен представител на Организация на обединените нации в Либия да бъде сменена със специфичен делегат на генералния секретар на организацията, отбелязва ТАСС.
Новите специфични пратеници се назначават от генералния секретар на Организация на обединените нации след единомислещо утвърждение от Съвета за сигурност. Повечето му членове на съвещание в сряда приканиха да не се забавя повече процедурата за назначението на нов специфичен делегат за Либия.
Либия е обхваната от безпорядък след свалянето на дългогодишния властнически водач Муамар Кадафи през 2011 година Страната се трансформира в полесражение на враждуващи фракции, подкрепяни от външни сили, отбелязва ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР