Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш порица света за неравномерното

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш порица света за неравномерното
Коментари Харесай

Шефът на ООН нахока света за неравномерното разпределение на COVID-19 ваксините

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш порица света за неравномерното систематизиране на имунизациите против COVID-19, определяйки го като " неприличие " и давайки на света ниска оценка от позиция на етиката, осведоми " Ройтерс ".

Обръщайки се към годишното Общо заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, където участват международните водачи, Гутериш акцентира, че фрагменти от някои елементи на света на ваксини с изминал период на валидност и неизползвани ваксини на боклука описват " приказката на нашето време ", като по-голямата част от по-богатия свят е ваксиниран, до момента в който над 90% от хората Африка даже не са получили една доза.

" Това е морално обвиняване за положението на нашия свят. Това е неприличие. Издържахме научния тест. Но получаваме двойка по нравственос ", настоя Гутериш пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Световните водачи се завърнаха в Ню Йорк тази година след виртуално събитие предходната година по време на пандемията. Тъй като коронавирусът към момента бушува, към една трета от 193-те страни членки на Организация на обединените нации още веднъж изпращат видеоклипове, само че президентите, министър председателите и външните министри за останалата част са пътували до Съединени американски щати.

От 5,7 милиарда дози ваксини против ковид, прилагани по целия свят, единствено 2% са били в Африка. Гутериш упорства за световен проект за имунизиране на 70% от света до първата половина на идната година.

Генералният секретар, който стартира втори петгодишен мандат отпред на международната организация на 1 януари, също предизвести за възходящото напрежение сред международните суперсили-Китай и Съединени американски щати.

" Страхувам се, че нашият свят се промъква към два разнообразни набора от стопански, търговски, финансови и софтуерни правила, два разнообразни метода в развиването на изкуствения разсъдък - и в последна сметка две разнообразни военни и геополитически тактики ", сподели той.

" Това е рецепта за проблеми. Би било надалеч по -малко предвидимо от Студената война ", сподели Гутериш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР