Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства РСМ в защитата

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства РСМ в защитата
Коментари Харесай

Столтенберг приветства РСМ в защитата на основания на правила международен ред

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства РСМ в отбраната на учредения на правила интернационален ред, " президент Пендаровски, скъпи Стево, добре пристигнал в НАТО , отлично е да те забележим още веднъж ".

С отбелязване на първата годишнина от присъединението на Северна Македония към НАТО, участието в Алианса е доста достижение . " Това е добре за хората във вашата страна, положително за района и положително за трансатлантическата сигурност ", изясни Столтенберг.

РСМ се е потвърдила като благонадежден снабдител на сигурност и скъп съдружник , а войските й са съдействали за миротворческата задача на НАТО в Косово и " за нашите задачи за образование в Ирак и в Афганистан. Приветствам също по този начин, че сте нараснали разноските за защита с явен проект да инвестирате 2% от Брутният вътрешен продукт в защита до 2024 година "

По думите му, " тъкмо както Северна Македония стои с НАТО, НАТО стои със Северна Македония . "

Столтенберг разяснява настоящите провокации пред сигурността и подготовката за срещата на върха на НАТО през юни. " Заедно ще определим положителна и перспективна стратегия за бъдещето на нашия Алианс посредством самодейността НАТО 2030. Трябва да укрепим нашето единение , да разтеглим метода си към сигурността и да защитим дружно учредения на правила интернационален ред . "
 Британските Военновъздушни сили се разполагат в Румъния, показват поддръжка и увереност
Британските Военновъздушни сили се разполагат в Румъния, показват поддръжка и увереност

Ескадрила към този момент е в авиобаза на брега на Черно море покрай Констанца

Според него, " това е значимо в миг, когато виждаме закани и провокации от доста направления. Русия продължава своя модел на нападателни дейности , в това число продължаващите си нарушавания на украинския суверенитет и териториална целокупност. И възходът на Китай съставлява благоприятни условия, само че също по този начин слага провокации за нашата споделена сигурност . "

Нито една страна или континент не е задоволително огромна, с цел да се оправи сама с тези проблеми, " само че дружно НАТО съставлява половината от международната икономическа мощност и половината от международната военна мощност . И дружно, можем да опазим хората си в сигурност. "

Президентът на РСМ Пендаровски разяснява, че " срещата на върха на НАТО ще бъде добър късмет за разискване на зараждащите провокации , само че и за подсилване на Трансатлантическото партньорство, което, без подозрение, ще има позитивно влияние върху стабилността на Западните Балкани . "

" По време на срещата ни с генералния секретар обменихме отзиви по всички тези тематики, само че също по този начин и по отношение на продължаващата самодейност НАТО 2030, с цел да създадем мощния Алианс още по-силен ", добави Пендаровски.
 Шойгу: Действията на Съединени американски щати и НАТО усилват военната опасност за Европа
Шойгу: Действията на Съединени американски щати и НАТО усилват военната опасност за Европа

Русия следи скупчването на войски на Балканите, 750 единици военна техника дойдоха в Албания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР