Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви нови отбранителни мерки

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви нови отбранителни мерки
Коментари Харесай

НАТО готви отбранителни мерки в отговор на руските ракети 9M729

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи нови отбранителни ограничения на алианса в отговор на създадените от Русия ракети 9M729 " Новатор ". Още От 2014 година Съединени американски щати имат съмнения, че ракетите се създават в нарушаване на Договора за ракетите със междинен и дребен обхват и могат да преодоляват растояние от 500 км. обратно на уверенията на съветската страна в противоположното. В началото на 2019 година Съединени американски щати оповестиха, че приключват присъединяване си в контракта.
“Това е част от съветската тактика за вложение в модерни технологии – в това число в модерно нуклеарно оръжие ”, съобщи Столтенберг пред ДПА, представен от БГНЕС. Столтенберг е безапелационен, че разполагането на рекитет е нарушаване на контракта. Според западните разследващи организации Русия освен е тествала, само че и е приела на въоръжение минимум 64 ракети 9M729. НАТО обаче не има намерение да дава отговор на Русия посредством разполагане на лични ракети в Европа.

“Що се отнася до ракетите 9M729, ние като отговор ще работим по системите за противовъздушна и противоракетна защита, над стандартните оръжия, за усилване на положението на бойна подготвеност и за ускорена паника при положение на изстрелвания ”, е обяснил Столтенберт. Според него страните-членки на Алианса към този момент са се споразумели по подобаващите ограничения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР